Lähtölaskenta alkaa: Ja Oscarin saa… – Osa 6

26.2.2012 16:55

Lähtölaskenta Oscar-gaalaan lähestyy. Episodin toimituksen viimeisessä Oscar-veikkauksessa tarkastellaan lavastusta, kuvausta ja puvustusta.

Lavastuksesta kilpailevat The Artist, Harry Potter ja Kuoleman varjelukset osa 2, Hugo, Midnight in Paris ja Sotahevonen.

Kuvauksessa mukana ovat The Artist, The Girl with the Dragon Tattoo, Hugo, The Tree of Life ja Sotahevonen.

Parhaan puvustuksen sarjassa ovat ehdolla Anonymous, The Artist, Hugo, Jane Eyre ja W.E.

Jussi Huhtala: Viekö The Artist myös kuvauksen, lavastuksen ja puvustuksen palkinnot? Kyllähän sillä hyviä kilpailijoitakin on. The Artist on kuitenkin näissäkin tosi onnistunut.
Jouni Vikman: Lavastus: kyllä, siinäkin on onnistuttu promotoinnissa tuomaan esille mitä haasteita “Academy Ratio” eli 4:3-kuva on tuonut. Kuvaus voisi mennä Hugolle, mutta siinäkin The Artist on tosi vahvoilla.
JH: The Artist on kuvauksessa ja lavastuksessa niin onnistunut, että on vaikea sanoa kumpi niissä on ansiokkaampaa, ja mikä johtuu mistäkin.
JV: Luulen, että puvustuskin menee The Artistin lumivyöryefektissä samaan osoitteeseen ja Hugo jää illan isoksi häviäjäksi.
JH: Olen kyllä valmis uskomaan samaan. Puvustuksessa epookkidraamat Jane Eyre ja Anonymous voivat olla vahvoilla kuten tuon lajityypin leffat yleensäkin tässä sarjassa, mutta nuo kaksi ovat jääneet leffoina vähälle huomiolle. Hugossahan oli mielettömän hienoja pukuja kaikkien muiden ansioiden lisäksi, mutta olen siinäkin samaa mieltä, että sille käy samoin kuin viime vuonna Coen-veljeksille. Ei palkintoja, tai ei ainakaan niitä suurimpia.
JV: Vähän tylsä puhua illan suurimmasta häviäjästä, kun sekä Hugo että The Artist ovat tasaväkisesti kauniita ja hienoja elokuvia, kävi miten kävi.
JH: Kyllä, minäkin pidän Hugoa hienona kunnianosoituksena elokuvan historialle. Mutta The Artist vain on sellainen leffa, joka hurmaa Oscar-äänestäjät ja vie imussa sen ison potin.
JV: Absoluuttinen tietoutemme lopputuloksesta ei tietenkään estä meitä nauttimasta gaalasta. Videotykki on viritetty tv-kanavalle, kuohujuomat ovat jäähtymässä… Lähtölaskenta voi alkaa!

Episodin Jouni Vikman ja Jussi Huhtala veikkasivat Oscareita seuraavasti:

Paras elokuva: The Artist
Paras ohjaus: Michel Hazanavicius (The Artist)
Paras miespääosa: Jean Dujardin (The Artist)
Paras naispääosa: Meryl Streep (Rautarouva)
Paras miessivuosa: Jonah Hill (Moneyball)
Paras naissivuosa: Bérénice Bejo (The Artist)
Paras lavastus: The Artist
Paras kuvaus: The Artist
Paras puvustus: The Artist
Paras pitkä animaatio: Rango

Lue täältä aiemmat veikkailut

Ja Oscarin saa… – Osa 1
Ja Oscarin saa… – Osa 2
Ja Oscarin saa… – Osa 3
Ja Oscarin saa… – Osa 4
Ja Oscarin saa… – Osa 5

 

Lisää luettavaa