Marvel v DC – kyllästyvätkö katsojat koskaan?

Marvel vastaan DC. Sarjakuvafanien vääntö on laajentanut rintamaansa myös elokuvakentälle, jolla DC yrittää luoda omasta materiaalistaan varteenotettavaa vastustajaa Marvelin jo luomalle elokuvauniversumille

Sarjakuvafilmatisointien ystävä Jouni Vikman pitää DC:n etuna sitä, että yhtiö ei ole Marvelin levitellyt hahmojensa oikeuksia ympäri Hollywoodia.

”Marvel teki sen virheen aikanaan että he alkoivat myydä näitä hahmojensa elokuvaoikeuksia muille ja nyt he joutuvat kiertämään studioilla kyselemässä: Hei, me taidettiin jättää meidän aarrearkku tänne. Saataisko me se takaisin?”

Kaikesta huolimatta DC on elokuvabisneksessä vielä valovuosien päässä kilpailijastaan. Marvelin bisnesmallia pidetään yleisesti onnistuneena. Samaan maailmaan sijoittuvat elokuvat ruokkivat toistensa menestystä kuten Guardians of the Galaxy osoitti aiemmin kesällä. Keskustelu laajenee lopulta kattamaan myös elokuvauniversumien ja lopulta myös supersankarielokuvien ongelmia.

”Sarjakuvissa pystytään puffaamaan hahmoja muutamaa kuukautta ennen sitä varsinaista ensiesiintymistä, mutta elokuvissa samaan menee välttämättä muutama vuosi”, huomauttaa Joonas Alanne

Mukana myös Jussi Huhtala.

(Episodi/JA)