Onko tämä leffahullun taivas: eläviä kuolleita, adrenaliinia ja jättiläisrobotteja

9.2.2013 14:03

Episodin Jouni Vikman ja Jussi Huhtala asettivat tuomiolle tulevien leffojen trailereita. Ensimmäisenä läjässä on kauhukomedia Warm Bodies, joka tulee ensi-iltaan 5. huhtikuuta.

JH: Tunnustan tässä yhden asian. Suhteeni zombileffoihin on ongelmallinen. Joitakin klassikkoja kuten vaikka Romeron elokuvia lukuun ottamatta zombileffat ovat minusta aina tahattoman koomisia. Siksi suosikkejani genrestä ovatkin Shaun of the Dead ja Zombieland, jotka ovat komedioita Ja ehkä Warm Bodies -leffasta tulee sellainen, koska se vaikuttaa hauskalta.
JV: Hauska ja zombielokuva on hankala yhdistelmä. Shaun of the Dead ja Zombieland tekivät sen oikein, mutta usein lopputulos on kaikkea muuta. Tämä vaikuttaa kivalta, koska se yhdistää eläviin kuolleisiin teiniromantiikkaa, mikä on uutta ja virkistävää.
JH: Poika-elokuvan Nicholas Hoult on kasvanut aikuiseksi. Hän vaikuttaa sopivalta rooliin.
JV: Oliko tuo kohteliaisuus?
JH: Sorry, Nicholas, jos luet tätä. Et näytä narkkarilta tai elävältä kuolleelta. Tarkoitin, että näytät aikuiselta ja ennen kaikkea hyvältä tähän leffaan. Olet kuin The Curen Robert Smith 80-luvulla.
JV: Traileri oli joka tapauksessa kiinnostuksen herättävä. Vähän mietitytti, että kuinka valikoivasti siihen oli löydetty leffan ”kivat” kohdat, ja kuinka paljon kokonainen elokuva eroaa sen antamasta mielikuvasta.
JH: Joo, tämä näyttää paljastavan aika paljon sisällöstä. Toivottavasti parhaat jutut on silti säästetty leffaan.

JH: Seuraavaksi Evil Deadin uusintaversio, jonka ensi-iltapäivämäärä on vielä auki. Otin tämän trailerin seuraavaksi, koska se liittyy samaan genreen kuin Warm Bodies. Ja huomatkaa alaikäiset ja heikkohermoiset, että kyseessä on aikuisille tarkoitettu redband-traileri.

JV: Tyypillinen kukkahattutäti. ”Ne ovat molemmat kauhua, joten liittyvät toisiinsa…”
JH: Ai niin, sinähän olet suuri Evil Dead -fani? Minä muistan leffan huonosti. Onko tähän otettu paljon uusia juttuja. Näyttää aivan erilaiselta kuin alkuperäinen. Onko tämä edes remake?
JV: Tämä näyttää pitkästä aikaa kiinnostavalta uudelleenfilmatisoinnilta. Oleelliset kohdat näyttävät olevan paikoillaan. Sävy ja kuvamaailma ovat kuitenkin sopivasti modernisoitu. Varoituksen sana herkille: traileri on todella häijy.
JH: Näyttääkö tosiaan kiinnostavalta? Minusta tässä on pelkkiä kauhukliseitä. Moottorisaha ja ämpärikaupalla verta ja mustaa törkyä suusta.
JV: Monet noista kliseistä alkoivat juuri alkuperäisestä Evil Deadista.
JH: Moottorisaha?
JV: Nimenomaan moottorisaha. Et tosiaan ole katsonut leffaa vähään aikaan!
JH: Milloinkas alkuperäinen ilmestyi dvd:nä? On siitä varmaan lähes kymmenen vuotta.
JV: Evil Dead on yksi suosikkikauhuistani, joka saa puristavan tunteen sydänalaan, vaikka sen on nähnyt ziljoona kertaa – joka kerta parempana versiona, kun aloitti vhs-kopionkopionkopion lumisateella. Yleensä pitäisi tällaista päivitystä pyhäinhäväistyksenä, mutta täytyy sanoa, että trailerin perusteella olen valmis antamaan tälle mahdollisuuden.
JH: Minä en ole vaikuttunut. Kliseiden kierrätykseltä vaikuttaa. Klassikon maineella rahastusta.
JV: Kukkahattutäti!
JH: Hei, minä pidän alkuperäisestä. Ja Evil Dead 2:sta.
JV: Evil Dead 2 oli jo oikeastaan uudelleenfilmatisointi ykkösestä. Pidän silti siitäkin. Sen jälkeen mentiinkin sitten tosi jyrkkään alamäkeen.
JH: Ja tästä alkaa uusi nousu….
JV: [Naurua]

JH: Ja seuraavaksi jotain aivan muuta eli Fast & Furious -elokuvasarjan kuudes osa, joka tulee teattereihin 24. toukokuuta. Tämä elokuvasarja on minulta jäänyt lähes kokonaan väliin. Olenko menettänyt paljon?

JV: Näyttää vähän erilaiselta kuin aikaisemmat osat, eli jos haluat hypätä sarjan kyytiin, tämä lienee ihan yhtä hyvä paikka aloittaa kuin mikä tahansa aikaisemmista.
JH: Ehkä mitään oleellisia draamallisia käänteitä ei jää ymmärtämättä, jos joku osa on jäänyt välistä. Mietin, että mitä uutta tämä sarja enää voi tarjota, mutta tässähän on lisätty autojen sekaan armeijakalustoa. On tankkia ja lentokonetta. Huh huh, miten miehekästä.
JV: Olen pitänyt joistakin aikaisemmista osista, mutta tämä traileri jätti kylmäksi. Jotenkin isommin ja enemmän ei sovi tähän maailmaan. “This is not what we do” sanoi joku trailerissa, ja minulla oli koko ajan sama fiilis.
JH: Minä taas peräti innostuin. Toimintakohtauksissa on niin paljon adrenaliinia ja testosteronia, että hengästyin. Ihan kuin olisi käynyt salilla Vin Dieselin kanssa.
JV: Plus siinä oli tyttöjä minihameissa. Olet helppo.
JH: Minihameväläykset olivat niiiin seksistisiä! Niiden takia aloin epäröidä, onko tämä sittenkään harmitonta viihdettä vai pelkkää roskaa.
JV: Hei, kyllä tämä roskaa on, ihan ehdottomasti. Nyt on vain kyse siitä onko se hyvää vai huonoa sellaista. Pahoin pelkään jälkimmäistä.
JH: Kaupallista roskaa ainakin. Fast & Furious -leffat ovat Universal-studiolle osoittautuneet aikamoiseksi rahasammoksi, joten osia tulee varmasti tämänkin jälkeen lisää.
JV: Eli tämä pitää katsoa ihan vain siksi, ettei tipahda kärryiltä.

Lisää luettavaa