Zombit kohtaavat tosielämän suurmiehet

14.11.2012 16:53

Jouni Vikman ja Jussi Huhtala ottivat käsittelyyn nipun tulevien elokuvien trailereita. Yksi odotetuimpia tulevia elokuvia on zombijännäri World War Z, joka tulee teattereihin ensi kesäkuussa.

JV: Huh, pitkästä aikaa oikein hengästyttävä toimintatraileri!
JH: Samaa mieltä. Zombit näyttävät olevan muotia.
JV: Zombit ovat aina muotia. Huolestuttaa vain, että elokuvan tekemisessä on ollut niin paljon mutkia, ettei lopputulokseen oikein osaa luottaa. Mutta jos ei vaikeuksista tiedä, niin pelkän trailerin perusteella tämä on zombifaneille pakkokatsottavaa.
JH: Ja kelpaa ehkä muillekin. Minua epäilytti hieman, että ohjaaja on Marc Forster, joka tunnetaan lähinnä draamaohjaajana ja Quantum of Solacen tekijänä eikä välttämättä olisi paras mies ohjaaja tällaiseen. Mutta kun katson traileria, niin olen todella vaikuttunut.
JV: Forsterin draamatkin ovat olleet ihan mielenkiintoisia, esimerkiksi Aidosti outoa on oikein vekkuli tapaus. World War Z:ssa kiinnostavaa on, että siinä zombit näyttävät olevan nopeaa ihmislihamassaa, eli tässä ei varmaan pahemmin keskitytä hirviöiden mielenliikkeisiin.
JH: Forsterin draamaleffat ovat minustakin olleet hyviä, mutta tähän leffaan en pitänyt silti sopivana ohjaajana.
JV: Draamaohjaaja Sam Mendes ohjasi Skyfallin
JH: Ja onnistui. Mutta Forster ei onnistunut Bond-ohjaajana läheskään yhtä hyvin.
JV: Totta kyllä tuokin. Mutta traileri lupaa hyvää, toivottavasti leffa siihen valittujen pätkien välillä on yhtä vetävää menoa.

Hongkongilaisen mestariohjaaja Wong Kar-wain The Grandmasters on myös pitkään ja hartaasti odotettu uutuus. Ensi-iltaan on ilmeisesti vielä lähes vuosi. Ennakkotietojen mukaan Suomen ensi-ilta on lokakuussa 2013.

JH: Hiipivä tiikeri in the Mood for Love?
JV: Wong Kar-wain kungfu-leffa? Nyt olen nähnyt kaiken! Mutta olipa pirun kaunista.
JH: Henkeäsalpaavan kaunista. Mutta sellaista sopii odottaakin. Ja onhan Wong tehnyt kungfu-leffan ennenkin, Ashes of Timen.
JV: Ok, en ehkä ensimmäisenä ajatellut tuota kamppailuleffana. Sen jälkeen Wong on luonut nimeä rauhallisemmilla tekeleillä. Kysymys kuuluukin, houkutteleeko traileri teattereihin miehestä tietämättömiä, vai karkottaako se hänen draamoihin tottuneen yleisönsä?
JH: En tiedä onko järkevää verrata Hiipivään tiikeriin ja Ang Leehin, mutta sitä leffaa ainakin menivät katsomaan myös draaman ystävät. Silti kieltämättä yllätys, että tämä ei ollutkaan romanttinen draama.
JV: Voihan se olla sitäkin tuon taistelukuoren takana. Traileri saa kiinnostumaan – vaikka täytyy myöntää, että osa kuvastosta alkaa olla jo vähän kulunutta. Uskon kuitenkin WKW:n saavan siitä irti jotain uutta.
JH: Toivotaan. Tässä on ihan erilainen leffa kuin tuo World War Z, mutta sama asia huolestuttaa: saako tästä aihepiiristä jotain uutta irti.

Teksasin moottorisahamurhien esiosa Texas Chainsaw 3D tulee teattereihin 4. tammikuuta.

JV: Zzzz. Ei lupaa kauhuleffalle hyvää, kun jo traileri nukuttaa.
JH: Tässä ei taida olla ohjaajana joku draamojen tekijänä paremmin tunnettu Oscar-voittaja.
JV: Ehkä tuleva sellainen? Kuinka mones uudelleenlanseeraus tämä on? Osa aikaisemmista oli oikein mukiinmeneviä 70-luvun klassikon päivityksiä, mutta tämä ei tuntunut pätkääkään kiinnostavalta.
JH: Jos aiemmissa trailereissa olimme hieman huolestuneita, niin nyt on kyllä ihan EVVK. Kliseiseltä kierrätykseltä vaikuttaa.
JV: Mutta se on 3D! Sen on pakko olla hyvä!
JH: Ollaan positiivisia ja uskotaan, että onnistunut 3D-toteutus pelastaa lähtökohdiltaan huonon elokuvan!

Steven Spielbergin suurelokuva Lincoln nähdään Suomessa 25. tammikuuta.

JV: Kuinka mones Oscar tästä Daniel Day Lewisille tuleekaan?
JH: Kolmas… Ja Spielbergille entisten joukkoon pari lisää. Oscarit voi jakaa jo nyt.
JV: Mutta silti oli vähän ”Sotahevonen presidenttinä”-fiilis.
JH: Mulla tuli mieleen myös Amistad. Näyttää Spielbergin leffalta hyvässä ja pahassa. Komean näköistä ja vaikuttavaakin mutta pateettisuusnappula käännetty yhteentoista.
JV: Olen suunnaton Spielberg-fani, mutta muutamissa hänen viime aikojen elokuvissaan juuri tuo pateettisuus ja teatraalisuus puskee liikaa pintaan.
JH: Ja minua huolestuttaa se, että tuleeko tästä kuivakka draama, jossa tapahtumat sijoittuu kabinetteihin ja oikeussaleihin. Pönöttäviä puheita toisensa jälkeen.
JV: Tuo ei minua huolestuta, Spielberg hallitsee edelleen sujuvan kerronnan ja toiminnallisuudenkin. Ja kävi miten kävi, on tämä jo nyt parempi kuin Abraham Lincoln Vampire Hunter.
JH: Uskon minäkin että tämä on viime aikojen Lincoln-filmatisoinneista paras. Mutta miksei Spielberg lähtenyt tekemään jotain uutta. Vaikka filmannut Keniassa ja valinnut Lincolniksi mustan näyttelijän.
JV: Denzel Washington presidentiksi!
JH: Loistava roolivalinta.

Lisää luettavaa