Elisa Viihteen uutuussarja Munkkivuori on nostalginen ja jännittävä aikahyppy 1980-luvulle

Rauhallisen lähiön idylli rikkoutuu, kun pieni lapsi katoaa salaperäisesti.

11.10.2022
Mainos

Jani Volanen on Suomen lahjakkaimpia televisioviihteen käsikirjoittajia ja ohjaajia, ja lisäksi hän on lahjakas näyttelijä. Suosikkisarjoista Ranuan kummit, Julmahuvi ja M/S Romantic tunnettu Volanen on nyt ohjannut ja käsikirjoittanut draamasarjan Munkkivuori, joka sijoittuu 1980-luvun Helsinkiin.

Kymmenosainen sarja alkaa siitä, kun rauhallisen lähiön idylli rikkoutuu. Pieni lapsi katoaa pihapiiristä salaperäisesti. Munkkivuoren aikuiset asukkaat haluavat selvittää järkyttävän mysteerin ja päättävät ottaa oikeuden omiin käsiinsä. 

Pääosa tapahtumista koetaan kuitenkin lasten silmin. Lapset saavat tapauksesta tietoa vain pieninä murusina. Katsoja näkee sarjassa pelkästään ne asiat, jotka lapset kokevat. Tarinaan tuovat lisämaustetta pelottavat asiat, joista osa saattaa olla pelkkää lasten mielikuvitusta. 

Sarjan pääosissa näyttelee joukko suomalaisia eturivin tähtiä: Laura Birn, Joanna Haartti, Eero Milonoff, Joonas Saartamo, Sampo Sarkola, Anna-Maija Tuokko ja Olavi Uusivirta. Lisäksi mukana on useita nuoria näyttelijälupauksia. Lapsijoukon keskeistä roolihahmoa, juuri perheineen Munkkivuoreen muuttanutta Mirkoa esittää 14-vuotias Viljami Loponen. Naapuruston lapsia esittävät myös muun  muassa Syke-sarjasta tuttu  Stella Leppikori ja Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvan pääroolin esittäjä Kuura Rossi. 

Näyttelijänä kaksi kertaa Jussi-palkinnon (Miehen työ, Jättiläinen) voittanut ohjaaja-käsikirjoittaja Jani Volanen kertoo, että Munkkivuoren kesä on myyttinen muistojen kesä. 

”Vaikka tätä tarinaa ei kukaan muistelekaan, siinä on ripaus nostalgian kiiltoa”, Volanen kertoo.

”Sarjan esiteinit elävät nuoruutensa kesää, jossa leikit, tappelut, ihastumiset, kolttoset ja aivan muut asiat kuin aikuisten outo kuhina vievät heidän mielenkiintonsa. Mutta muistot eivät aina ole yksinomaan hyviä. Kaiken pohjalla on kammottava teko. Kammottava teko kuluvana kesänä, ja kammottava teko muinaisena kesänä, kymmeniä vuosia aiemmin.”

Tutustu sarjaan ja tilaa Elisa Viihde Viaplay tästä.