27 Dresses – Hääkuumetta

14.3.2008 00:00
  MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

  Toisten ihmisten häitä järjestävän nuoren naisen elämä järkkyy, kun hänen siskonsa aikoo naimisiin hänen salaisen rakkautensa kanssa. Raikkaat näyttelijäsuoritukset puhaltavat eloa tutun oloiseen tarinaan.

  Henkisen teinitytön asteelle jäänyt aikuinen teho-organisoija Jane (Katherine Heigl) on salaisesti rakastunut pomoonsa. Maan pinnalla häntä pitää paras ystävä Casey (Judy Greer). Oman olemattoman elämänsä ohella Jane tekee morsiusneitona ystävättäriensä häistä ikimuistoisia. Urautunut, mutta mihinkään etenemätön elämä ajautuu kriisiin, kun uusimmaksi kaason hommaksi tulee järjestää häät maailmalta liehumasta palanneelle pikkusiskolle, joka ensi töikseen vamppaa itselleen Janen pomon. Lisästressiä ylikiltille ja vastuuntuntoiselle Janelle aiheutuu kyynisestä, seurapiirihäistä työkseen kirjoittavasta toimittajasta Kevin Doylesta (James Marsden).

  Viime vuoden Paksuna-hittikomediasta tuttu Heigl kannattelee hempeän helppoa komediaa ongelmitta viehättävillä hartioillaan. Hänestä on nopeaa vauhtia kuoriutumassa romanttisten komedioiden ensimmäinen nainen. Hyvää tukea hän saa supersankariroolien jälkeen viime vuosina vitsinvääntäjäksi ryhtyneeltä Marsdenilta. Heidän eripurainen kemiansa toimii niin hyvin, että se saa ihmettelemään, miksi Jane haikailee haalean Edward Burnsin perään. Myös Malin Akermanin seksikkääksi tarkoitettu blondius jää melko pinnalliseksi pariskunnan rinnalla.

  27 Dresses – Hääkuumetta ei omaperäisyydellään yllätä. Se on nauravinaan romanttiselle haikailulle, mutta ylläpitää vaaleanpunaisia unelmia ilman säröääniä ja prinsessaleikkejä pilkatessaan käyttää kaikki mahdollisuutensa vaatteiden esittelemiseen. Kun henkilöt on pikaisesti saatu esiteltyä, ei tarvitse olla nähnyt kovin monta elokuvaa tietääkseen miten tarina päättyy. Mutta vaikka määränpää on tuttu, mahtuu matkan varrelle paljon viehättävää nähtävää. Kohokohtana on Janen ja Kevinin humalainen ex tempore -karaoke tien varren kapakassa.

  Lisää luettavaa