Australia

26.12.2008 00:00
  MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

  Australia on näyttävä ja romanttinen suurelokuva, mutta pääparin kemia ei toimi odotetulla tavalla.

  Australialaisen Baz Luhrmannin (Moulin Rouge!) ohjaama Australia on historiallinen suurelokuva Tuulen viemän henkeen. Elokuvan sankaritar Lady Sarah (Nicole Kidman) pukeutuu näyttäviin muotiluomuksiin ja säilyttää naisellisuutensa vaikka olisi keskellä Australian erämaita. Ylväästi ja topakasti kuin Scarlett hän pitää aina oman päänsä.

  Villi ja vapaa Drover (Hugh Jackman) on ulkomuodoltaan maailman seksikkäin karjapaimen, mutta hän kuuluu eri yhteisluokkaan kuin Sarah ja vaikuttaa vulgääreine tapoineen kaikin tavoin epäsopivalta Sarahin rakastetuksi.

  Mutta kun Droverin pesee ja sukii sekä puettaa hänet Casablanca-tyyliseen valkoiseen pukuun niin vuosituhannen romanssi on valmis. Ensiksi on kuitenkin siirrettävä tuhatpäinen karjalauma yhteistuumin toiselle puolelle mannerta. Ylimääräistä päänvaivaa aiheuttaa elokuvan pahis, kärpäsiä rääkkäävä Fletcher (David Wenham), komea paskiainen hänkin.

  Elokuvassa tarjoillaan komeaa kuvastoa ja pyritään saamaan aikaan eeppisiä mittasuhteita, mutta käsikirjoitus on yltiöromanttinen ja samalla teennäinen. Pääparin väliltä puuttuu luonteva kemia, ja

  farssimaiset osuudet näytellään kömpelösti. Kertojaäänenä toimiva puoliksi valkoinen aboriginaalipoika Nullah tuo tarinaan mukaan myös vakavasti otettavaa draamaa.

  Lisää luettavaa