A Bad Moms Christmas

GENRE ENSI-ILTA 10.11.2017 TÄHDET

Ilman liiallista pituutta ja tunteilua tusinakomedia olisi yllättävän hauska kokonaisuus, vaikka ei löydä uusia näkökulmia käsittelemiinsä teemoihin.

Joulu lähestyy. Ajatuksissa on rauhallinen joulupyhien vietto perheen ja ystävien kanssa. Hah, herätys ja takaisin todellisuuteen! Töissä on kiire, lahjat ovat hankkimatta ja talo koristelematta.

Äitisi saapuu kylään etuajassa hemmottelemaan lapsenlapsiaan, arvostelemaan joulujärjestelyjäsi, suunnittelemaan pyhiä puolestasi ja takertumaan sinuun iilimadon lailla.

Tasapainoinen uusperheen äiti Amy (Mila Kunis), roisi yksinhuoltaja Carla (Cathryn Hahn) ja perinteisen perheen kiltti äiti Kiki (Kristen Bell) päättävät vallata joulun takaisin. Ystävykset vetävät jouluostostensa lomassa kännit ja pistävät ranttaliksi. Tai no, eivät oikeastaan: palatessaan koteihinsa heidän kapinahenkensä taantuu voimattomaksi vastusteluksi.

Jon Lucasin ja Scott Mooren A Bad Moms Christmas on tyypillinen komedia täynnä ylilyötyjä ja äärimmilleen venytettyjä kliseitä, mutta huumori on ajoittain osuvaakin. Nauruhermoja kutkuttelee erityisesti Kikin äiti Sandy (Cheryl Hines). Sandy on suorastaan vastenmielinen hahmo takertuessaan aikuiseen tyttäreensä, joka silminnähden kärsii äitinsä touhuista. Parastaan elokuva tarjoilee, kun kauneushoitolassa työskentelevän Carlan vahattavaksi tulee komea miesstrippari (Justin Hartley) joulupallit helkkyen ja välkkyen.

Keskenään erilaiset hahmot ja perheet pelastavat elokuvan täydelliseltä tasapaksuudelta. A Bad Moms Christmas ei onnistu kuitenkaan tuomaan uutta näkökulmaa joulustressiin tai päähenkilöiden perheisiin liittyvien teemojen käsittelyyn. Vitsit eivät ole kovin omaperäistä, vaan ovat pitkälti pillu-piparkakkukulli-huumoria. Äitikolmikon kapinointi jää hyvin pliisuksi ja teennäiseksi.

Harmillisinta on, että elokuvan viimeisessä kolmanneksessa tunnelma yrittää muuttua liian syvälliseksi tunteiluksi. Hahmot tirauttelevat kyyneleitä ja oppivat itsestään sekä toisistaan uutta. Itsestään selvien asioiden vääntäminen rautalangasta pitkittää komediaa aivan turhaan. Tiivistetympänä A Bad Moms Christmas olisi voinut olla lähes glögimukiinmenevää kevyttä viihdykettä.

 


YouTube video