Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Klassikkoroolipeliin pohjautuva elokuva ei ota itseään liian vakavasti ja on juuri siksi niin sympaattinen ja hauska. (Ikäraja K-12)

30.3.2023 15:53
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 31.03.2023

On ilahduttavaa törmätä aika-ajoin elokuviin, jotka vievät mukanaan täysillä. Huippusuosittuun Dungeons & Dragons -roolipeliin pohjautuva Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves on juuri sellainen. En nimittäin ole hetkeen nauttinut ison budjetin Hollywood-tuotannosta näin suuresti.

Charmia uhkuva bardi, Edgin Darvis (Chris Pine), on tyrmässä parhaan ystävänsä, barbaari Holga Kilgoren (Michelle Rodriguez) kanssa. Siellä lorviminen ei kuitenkaan masenna kaksikkoa, sillä pakosuunnitelma on mitä mahtavin. Jos ja kun pako onnistuu, pitää luonnollisesti lähteä tapaamaan vanhoja tuttuja, mutta mitä jos vanhat tutut eivät haluakaan tavata?

Honor Among Thieves on vanhan liiton seikkailuelokuva. On iso näyttelijäkaarti, kepeää dialogia ja huimia maisemia. On aarteita, epäkuolleita ja taikuutta. Mieleen nousee ajoittain niin tuore Willow-sarja kuin Sam Raimin Mahtava Oz.

Kuten tulikin jo mainittua, on näyttelijöitä ja henkilöhahmoja varsin runsaasti, joka on ominaista roolipeleille, joissa ryhmä usein toisilleen tuntemattomia sankareita lyö hynttyyt yhteen. Honor Among Thievesin poppoon kaikki jäsenet ovat mukana käsikirjoituksen hömppyydessä juuri oikealla tavalla, ja hauskuus välittyy valkokankaan tälle puolelle tehokkaasti.

Mukana on muuten kaikennäköisiä konkareita, sillä Pinen ja Rodriguezin lisäksi leffassa nähdään muun muassa äskettäin Oscar-gaalan punaisen maton haastattelullaan hämmentänyt Hugh Grant sekä Sharper– ja Detective Pikachu -stara Justice Smith.

Grant on huikea pahishahmo Forgena, johon hän kanavoi juuri sopivan määrän roistoutta sekä manipuloivaa ja huumavaa brittikarismaa. Smith on niin ikään vireessä itseään etsivänä nuorena velhona ja onkin yksi elokuvan hupaisimmista hahmoista mielenkiintoisen tarinankaarensa ansiosta.

Myös Andy Muschiettin Se-elokuvista tuttu Sophia Lillis tekee näyttävän valkokangaspaluun Doricina, haltioiden keskuudessa kasvaneena druidina. Lillisin hahmo on mielenkiintoinen, mutta jää harmillisen sivulle toiminnan tuoksinassa.

Kun kaikki ottavat kevyen tekstin sopivasti ei vakavissaan, jää revittelylle paljon tilaa. Sitä myös hyödynnetään, sillä elokuva on aivan törkeän hauska. Se ei ehkä ole yhtä härski kuin ohjaajakaksikko John Francis Daleyn ja Jonathan Goldsteinin pari aikaisempaa elokuvaa (Game Night ja Vacation), mutta kutkuttaa silti nauruhermoja oivallisesti.

Kuten saattaakin arvata, nojaa elokuva varsin vahvasti digitaalisiin olentoihin ja efekteihin. Ne on kuitenkin toteutettu niin näyttävästi, että elokuvaa katsoessa on suu ammollaan. Tältä fantasian kuuluukin näyttää.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves ei ehkä keksi pyörää uudestaan, mutta ei sen tarvitsekaan, sillä se on ehtaa seikkailuelokuvaa, eikä sellaisia todellakaan tehdä nykypäivänä liikaa.

Niklas Tirkkonen

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves -elokuvan traileri

Lisää luettavaa