Filth and Wisdom

7.11.2008 00:00
    MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

    Madonnan esikoisohjaus ei ryve saastassa eikä tarjoile viisauksia. Omalaatuisia ihmisiä esittelevä harjoitustyön oloinen elokuva ei kerro mistään ja murenee lopuksi käsiin.

    Persoonallisen kauniit nuoret kämppäkaverit haaveilevat toisenlaisesta elämästä, mutta joutuvat elättämään itseään moraalisesti arveluttavilla tavoilla, vaikka Madonna hieman yllättäen ei viljelekään paljasta pintaa tai sokeeraavuuksia melko kesyssä esikoisessaan. Elokuvanteon tekniikka on hallussa ja hahmoilla on selvästi pitkälle mietityt taustatarinat, mutta mikään ei ole yhteydessä mihinkään ja tuloksena on sarja epämääräisesti kiinnostavia irrallisia kohtauksia.

    Leikkauksella on yritetty tekohengittää elokuvaan elämää, mutta horinakohtaukset onnistuvat juonellisten osuuksien väliin leikattuina vain vähentämään niiden merkitystä. Missään nimessä ne eivät piilota sitä tosiseikkaa, ettei elokuva kerro mistään. Se ei silti ole aivan toivoton; sillä on paikoin pilkettä silmäkulmassa ja jotkut kohtaukset jopa toimivat. Rentoutumalla ja yliyrittämisestä luopumalla Madonna voi jatkossa saada aikaiseksi jotain kiinnostavaakin.

    Lisää luettavaa