Gamer

GENRE ENSI-ILTA TÄHDET

Gamer voisi olla Death Race -leffan sisarelokuva. Kuten siinä, tässäkin pohdiskellaan varsin mukaansatempaavasti tulevaisuuden tekniikan ja ihmisoikeuksien kehitystä.

Lähitulevaisuudessa elinkautisvangit ovat uudenlaisen nanotekniikan luojan, Ken Castlen (Michael C. Hall) ansiosta pelinörttien pelinappuloita – tai oikeammin avatareja. Multimiljardööriksi nousseen Castlen uusin luomus on Slayers -sotapeli, jonka tähdeksi on noussut Kable (Gerard Butler) -niminen murhasta tuomittu mies. Hän on selvinnyt elossa useammasta taistelusta kuin kukaan ennen häntä, ja pian vapautumiseen vaaditut 30 taistelua ovat plakkarissa. Nimensä mukaisesti ihmisten puolia pitävä Humanz-vastarintaliike alkaa häiritä Castlen peliä, ja yrittää herättää ihmisiä huomaamaan mielenhallintananotekniikan potentiaaliset maailmanorjuutusmekanismit.

Gamer on varsinkin aktiivisille pelaajille pakollista katsottavaa, mutta sen valitettavan mahdolliselta vaikuttava tarina on suositeltavaa nähtävää myös vähemmän tekniikan suhteen valveutuneille. Katsokaa tämä elokuva, tai voi olla että

eräänä päivänä teitäkin ohjaillaan tietämättänne jonkun Castlen tapaisen toimesta.