Hancock

GENRE , ENSI-ILTA TÄHDET

Peter Bergin (The Kingdom) ohjaaman Hancockin nimihenkilöllä (Will Smith) on yliluonnolliset voimat ja kyky lentää. Hän torjuu rikoksia ja auttaa hädanalaisia.

Kuulostaa hieman liiankin tutulta.

Elokuvan koukku on siinä, että Hancock poikkeaa muista supersankareista luonteeltaan ja käytökseltään. Hän pukeutuu miten sattuu, käyttäytyy sopimattomasti ja juo liikaa. Vaikka Hancock ottaa konnia kiinni ja toimii yhteistyössä virkavallan kanssa, hän tekee sen avoimen vastahakoisesti ja saa samalla hirvittävän määrän tuhoa aikaan pistäen päreiksi rakennuksia, autoja sekä muuta julkista ja yksityistä omaisuutta.

Kun Hancock pelastaa PR-mies Rayn (Jason Bateman, Juno) ja tapaa hänen perheensä, tapahtuu käänne. Aluksi ihmetyttää mitä Oscar-palkittu, lahjakas Charlize Theron tekee tyhjänpäiväiseltä vaikuttavassa roolissa lihapullia paistavana Rayn vaimona, mutta hänen esittämänsä hahmo osoittautuukin merkittäväksi tarinan kannalta.

Hancock on kesän suurien ensi-iltojen joukossa outo tapaus. Sen alku tarjoaa komediallista supersankarifantasiaa ja toimintaa takaa-ajoineen. Hauskaksi tarkoitetut osuudet eivät kuitenkaan naurata eivätkä toimintakohtaukset säväytä. Vähitellen aletaan kehitellä myös vakavamman draaman aineksia. Se ei kuitenkaan pelasta elokuvaa. Tyylilajin muutos ei tunnu lainkaan luontevalta.

Syyskuussa 40 vuotta täyttävä Will Smith on tällä hetkellä yksi Hollywoodin varmimmista kassamagneeteista. Hän on osoittanut saavansa yleisön puolelleen toimintaelokuvissa (Bad Boys), tieteiselokuvissa (I, Robot, I Am Legend), komedioissa (Hitch) sekä vakavassa draamassa (Onnen potkuja). Jos Smith tälläkin elokuvalla vetää katsomot täyteen, niin hänellä täytyy olla Hancockin tapaan yliluonnollisia kykyjä.


Aiheeseen liittyvät elokuvat