Hell Fest

GENRE ENSI-ILTA 28.09.2018 TÄHDET

Joukko teinejä laahustaa läpi hölmön teemapuiston. Siellä on tylsä murhaaja.

Vuonna 2015 Gregory Plotkin ohjasi esikoisenaan kuudennen Paranormal Activity -elokuvan The Ghost Dimension, joka oli surkea. Hänen toinen ohjauksensa Hell Fest ei kärsi sekavaksi menneen sarjan painolastista, mutta silti se on ärsyttävä sekasotku.

Joukko nuoria lähtee tutustumaan kiertävän kauhufestarin tarjontaan huvittelu- ja muhinointimielessä. Siellä he kuitenkin onnistuvat herättämään ilmeisesti festivaalia seuraavan murhaajan mielenkiinnon, koska tämä ei ilmeisesti pidä nuorista, jotka eivät ota pelottelua tosissaan. ”Ilmeisesti” johtuu siitä, ettei elokuva selittele tai motivoi yhtään hahmoistaan, vaan keskittyy raivostuttavan hölmöön tyhjänjauhantaan ja nahisteluun.

Suurin elokuvan ihmettelyn aihe on valtavia alueita kattava kiertävä kauhutivoli, jossa kymmenet työntekijät säikyttelevät labyrinteissa yhtä asiakasta kerrallaan. Moisen kustannustehokkuus askarruttaa enemmän kuin mikään muu tylsässä pelotteluyrityksessä.

Jos Hell Fest ei sisältäisi kahta verisempää hetkeä ja yhtä ennalta-arvattavuudessaankin onnistunutta böö-säikytystä, se olisi lapsille sallittu. Nytkin sen ikäraja 16 herättää lähinnä hymähtelyä.

Hell Fest tuntuu oikeasti kuvittelevan, että käveleminen alueella, jossa työntekijät ovat pukeutuneet hirviöiksi ja pelottelevat päähenkilöitä, olisi kiinnostavaa tai jollain tavalla kauhistuttavaa. Käytännössä tarinassa ei ole juonta, vaan kaverijoukko, jonka harvenemisesta ei voisi vähempää välittää, laahustaa läpi alueen murhaaja perässään. Näin laiskaa kirjoittamista ja munatonta leikkausta ei kauhuksi väitetyssä elokuvassa ole ollut aikoihin.

Elokuvan sijaan kannattaa katsoa sen traileri, jonka on tehnyt joku leikkaustaitoinen. Se sentään antaa illuusion jostain kiinnostavammasta ja hauskemmasta kuin mitä muutamalla miljoonalla tehty löysä halpis pystyy tarjoamaan.


YouTube video