Herra Peabody & Sherman

6.3.2014 16:38
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 07.03.2014

Herra Peabody ei ole mikä tahansa herra vaan erittäin älykäs koira, joka on osoittanut kykynsä niin tieteen, liiketoiminnan kuin politiikan saralla. Hulppeassa kattohuoneistossa asuvalla Peabodylla on seuranaan Sherman poika, jonka koira on adoptoinut ennakkotapauksen luonteisella tuomioistuimen päätöksellä.

Peabody on kouluttanut Shermania käytännöllisellä tavalla, sillä hän on kehittänyt aikakoneen, jolla kaksikko voi huristaa todistamaan historian käännekohtia ja tapaamaan niiden avainhenkilöitä. Ongelmat alkavat, kun Shermanin pitää mennä oikeaan kouluun, jossa hän joutuu vastakkain Penny-tytön kanssa. Asioiden selvittämiseksi järjestetty illallistapaaminen saa hurjan käänteen, kun Sherman yrittää tehdä Pennyyn vaikutuksen aikakoneella ja he sekoittavat aika-avaruusjatkumon.

Herra Peabody & Sherman on amerikkalainen nykyanimaatio niin hyvässä kuin pahassa. Se on hauskasti tyylitelty ja sen tietokoneanimaatio näyttää upealta. Samalla se on levoton sokerihumalapaketti, jossa lähempää tarkastelua kestämätön aikaparadoksi on vain tekosyy muiden kulttuurien ja aikakausien kustannuksella vitsailulle.

Ei niin, etteivätkö vitsit usein olisi hauskoja – ja paikoin yllättävän aikuisia.

 

Herra Peabody & Sherman -elokuvan traileri


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa