Hitch – Lemmentohtori

Will Smith lemmenkonsulttina.

11.3.2005 10:52
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 11.03.2005

Will Smithistä on tullut viime vuosina yksi Hollywoodin suosituimmista megatähdistä. Tähän mennessä hän on esittänyt komediallisia kykyjään lähinnä toimintakohtausten lomassa (Bad Boys, Independence Day, Men In Black).

Nyt Smith nähdään elokuvassa, jossa toiminnan sijaan keskitytään komediaan. Hitch – Lemmentohtori on romanttinen komedia, jossa Smithin koomikon kyvyt eivät tosin ihmeemmin vakuuta. Tai oikeastaan elokuva ei anna siihen edes kunnon tilaisuutta.

Smith esittää Alex ”Hitch” Hitchensiä, newyorkilaista deittikonsulttia, joka auttaa sievoista summaa vastaan miehiä valloittamaan elämänsä naisen ja ikään kuin löytämään sisältään oman rakkauselämänsä Business Opportunity Directorin.

Hitch on itse aikoinaan pettynyt rakkaudessa ja päättänyt ettei enää särje sydäntään. Siksi hän keskittyy opettamaan charmöörin taitojaan asiakkailleen ja tienaa sillä sievoisia summia.

Lemmentohtori saa eteensä ison haasteen kun asiakkaaksi ilmoittautuu toivottomasti rakastunut kirjanpitäjäressukka Albert (hieman John Candya muistuttava Kevin James). Albert haluaa voittaa rikkaan ja ihaillun kaunottaren Allegra Colen (Amber Valletta) sydämen.

Eva Mendes (Stuck On You) esittää seurapiiritoimittaja Saraa, joka seuraa Allegra Colen edesottamuksia työnsä puolesta. Sara on tabloidilehden kolumnisti, joka on niin kiinni seurapiirijuorujen bongauksessa ettei ehdi ajatella omaa rakkauselämäänsä.

Hitch ja Sara ovat molemmat uraihmisiä, jotka eivät halua sitoutua. Näiden kahden välille syntyy kuitenkin väistämättä romanssi. Mutta kuten romanttisissa komedioissa on tapana, matkan varrella sattuu monenlaisia väärinkäsityksiä ja kommelluksia. Hitch joutuu huomaamaan, että hänen laatimansa laskelmoidut säännöt eivät aina toimi oikeassa elämässä.

Jos elokuvan juonikuvio kuulosti edellä tyhjänpäiväiseltä ja pinnalliselta niin sitä se kyllä onkin. Hitch on aika heppoinen komedia.

Ohjaaja Andy Tennant (Sweet Home Alabama, Anna ja kuningas) on eräänlainen romanttisen komedian erikoismies. Kevin Bisch on käsikirjoittajana ensikertalainen. Hieman ihmetyttää kuka on saanut päähänsä filmata näin mitäänsanomattoman tarinan. Will Smith on itse yksi elokuvan tuottajista joten ehkä pitäisi kysyä häneltä.

Parasta elokuvassa on kuvaaja Andrew Dunnin komeat kuvat New Yorkista. Joitain hauskoja kohtauksia nähdään, ja niissä on yleensä mukana Kevin Jamesin epätoivoinen mutta sinnikäs kirjanpitäjä. Lopputulos muistuttaa kuitenkin enemmän keskinkertaista televisiosarjaa kuin Hollywoodin A-luokan tuotantoa. Tässä elokuvassa käsikirjoitustohtori olisi ollut tarpeen.

Jussi Huhtala

Lisää luettavaa