Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto

13.8.2010 12:04
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

Ihmiset pitävät kissoja ja koiria suloisina, joskus hyödyllisinä, mutta käytännössä aivottomina luontokappaleina – ja niin kissat ja koirat haluavat heidän ajattelevankin. Tosiasiassa kummallakin on omat huippusalaiset ja -tekniset agenttijärjestönsä, jotka sotivat keskenään yrittäessään omalla tavallaan pitää ihmisten puolia. Sotivat järjestöt joutuvat lyömään voimansa yhteen, kun katkeroitunut Katti Katala uhkaa orjuuttaa koko ihmiskunnan.

Vauhtia ja teknisiä vekottimia kuhiseva elokuva on parodia hölmöimmistä James Bond -elokuvista, ja vitsiä kyllä venytetään katkeamispisteeseen asti. Osansa saavat myös Uhrilampaat ja muutama muukin elokuva siinä sivussa. Parhaimmillaan hölmö elokuva on ensimmäisten minuuttiensa aikana, ja huikeat alkutekstit kieltämättä nostavat odotuksia.

Valitettavasti Katti Katalan kosto ei pyrikään mihinkään korkeammalle kuin parodioimaan valmiiksi naurettavia agenttiseikkailuja. Sen nostaa Jotakin Movie -tusinakomedioiden paremmalle puolelle se, että monet sen populaarikulttuuriviitteistä ja vitseistä onnistuvat oikeasti naurattamaan. Pienemmille katsojille ne eivät todennäköisesti avaudu tai edes kestä käännöstä englannista suomeen, ja on epävarmaa, kuinka kauan puhuvat eläimet ja yleinen kohellus riittää heitä viihdyttämään.

Jouni Vikman

Tähdet: ★★★

Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto. Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore. Yhdysvallat 2010. Ohjaus Brad Peyton. Ron J. Friedman, Steve Bencich. Ääniosissa James Marsden, Nick Nolte, Christina Applegate, Bette Midler, Roger Moore. Genre Komedia. Ikäraja 7. Kesto 1 t 20 min. Ensi-ilta 13. 8.2010.
Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa