Kuinka hukata kundi 10 päivässä

16.5.2003 00:00
  MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

  Unelmien Manhattan –elokuva saa vertaisensa hengenheimolaisen, kun kevään elokuvakankaille tulee kevyt romanttinen komedia Kuinka hukata kundi 10 päivässä. Jälleen on aiheena rakkaustarina, mutta tällä kertaa päätähdet Andie Anderson (Kate Hudson) ja Benjamin Barry (Matthew McConaughey) ovat samasta yhteiskuntaluokasta ja muutenkin toistensa veroiset.

  Andie työskentelee ”How to” –palstan toimittajana kevytpäisessä nuorille naisille suunnatussa Composure-lehdessä. Toimituspalaverit koostuvat lukijoiden kenkävalinta-, seksiongelma-, vaate-, ja bilehuolien vatvomisesta. Andie on kyllästynyt kirjoittamaan tyhjänpäiväisistä aiheista, häntä kun kiinnostaa enemmän politiikka, urheilu ja historia. Mutta ei auta, tiukan päätoimittajan seuraava juttu Andien tehtäväksi on ”Kuinka hukata kundi 10 päivässä”. Andie lähtee trendiravintolaan metsästämään miestä, tavoitteena hurmata uros ja saada hänet ottamaan suhteesta hatkat 10 päivän aikana. Sehän onnistunee, kun tekee kaikki naisten perusvirheet – sitouttaa, ruikuttaa, rajoittaa miehen elämää, itkee ja kiukuttelee lapsellisesti.

  Benjamin, Ben, on mainostoimiston nuori leijona, joka hoitaa tilejä urheilu- ja olutmainostajille. Benjaminin tavoitteena on Andien tavoin edetä paikallaan polkevalla uralla ja saada rahakas diili timanttimainostajan kanssa. Samaa asiakasta kärkkyy toinenkin tiimi, jonka vetäjä saa houkuteltua itserakkaan Benin iskemään itselleen Andien – tarkoituksena jättää Andie heti käytön jälkeen. Mutta Ben ei tiedä, että Andiekin on asialla valheellisin tarkoitusperin. Oi kuinka tässä käykään?

  Tämä elokuva on varsin kevyttä katsottavaa. Jos olet nähnyt elokuvan trailerin, olet nähnyt harmi kyllä 90% elokuvasta. Harmi kyllä siksi, että trailerissa oli napakka rakenne, mutta yllättäen elokuvassa ei ollutkaan. Toki elokuva tarjoilee täytejuonta, pikku yllätyksiä ja hupaisia hymähdyksiä matkan varrella. Elokuvan esittämä lehden toimitus- ja mainostoimistomaailma ovat kaikkea muuta kuin todellisuuspohjaisia. Mainostoimiston copynä, lehtien toimittajana ja päätoimittajana työskennelleenä minulta meinasi välillä päästä naurut niin sanotusti väärissä paikoissa. Mutta viis uskottavuuden puutteesta. Pahin moka tässä elokuvassa on nimittäin massiivinen miehen halvalla paneminen. Jep, eihän sen pitäisi haitata – tämähän on kevyt komedia. Samalla toki pannaan halvalla ”älykästä” naistakin, mutta enimmäkseen alakynnessä on ”älykäs” mies, jota veivataan pikkusormen ympärille monimuotoisin naisellisin keinoin.

  [How to Lose a Guy in 10 Days]Ohjaaja Donald Petrie (Miss Kovis) kuljettelee New Yorkin ja Toronton kuvausryhmien hattarankevyttä kädenjälkeä vanhojen tunnettujen biisejen soidessa taustalla. Erityiskäsittelyyn on otettu Carly Simonin muinaishitti ”You're so vain”, jota tunnelmoi Carlyn lisäksi myös elokuvan pääpari Kate (Melkein julkkis) ja Matthew (Häät mielessä), tosin kohtuullisen erikoisissa tunnelmissa.

  Kuinka hukata kundi 10 päivässä käy rennoksi opetuselokuvaksi nuorille tytöille ja pojille. Me kolmekymppisethän jo kaikki nämä, ja tusinat muut temput, hallitsemmekin. Vai mitä?

  Lisää luettavaa