Kunnioittavaa ulvontaa: The Wolfman

GENRE ENSI-ILTA TÄHDET

The Wolfman palauttaa ihmissusilegendat lähinnä teineille suunnatuista toimintaräiskinnöistä ja romansseista goottisille alkulähteilleen. Benicio Del Toro esittää perheensä jättänyttä Lawrence Talbotia, joka palaa perheensä kotitiluksille veljensä morsiamen pyynnöstä. Veli on ollut jo pitkään kateissa, ja pian selviää, että pientä kylää ympäröivässä metsässä vaeltaa jotain hirviömäistä.

The Wolfman on uudelleenvisualisointi vuoden 1941 The Wolf Man -klassikosta, johon on nyt liitetty muutamia uusia aihioita, tärkeimpänä Lawrence Talbotin traumaattinen menneisyys. Komediallisempia elokuvia aikaisemmin ohjanneelta Star Wars -efektimies Joe Johnstonilta elokuva on yllättävän vakava teos, mikä on tervetullut poikkeus ihmissusielokuvien saralla näinä päivinä.

Elokuva näyttää uskomattoman hyvältä: maisemat ovat komeita, Talbotien sukukartano aavemainen ja ihmissusimaskeeraukset mykistävän hienoja. Emily Blunt on erinomainen kahteen Talbotin veljekseen ihastuvana naisena ja Anthony Hopkins esittäisi rappeutunutta aatelista vaikka unissaan. Del Toron ansiosta peto ei ole vain tarinan konna vaan mukana on myös ihmishahmo, jonka kohtalosta katsoja välittää.

Elokuvan pahin puute on, että uusista elementeistä huolimatta se ei tunnu kertovan mitään tarinaa. Tapahtumat kulkevat tuttuja latuja, ja koko projektin suurin olemassa olon oikeutus tuntuu olevan tekijöiden kunnioitus alkuperäisteosta kohtaan. Varsinkin alkupuolta rasittavista böö-elementeistä huolimatta kauhuelokuva epäonnistuu pahasti myös tärkeimmässä tehtävässään – pelottelussa.

Jouni Vikman

Tähdet: ★★★
The Wolfman
Iso-Britannia / Yhdysvallat 2010
Ohjaus Joe Johnston
Käsikirjoitus Andrew Walker, David Self
Pääosissa Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt, Hugo Weaving, Art Malik
Genre Kauhu
Ikäraja 15
Kesto 1 t 44 min
Ensi-ilta 12. helmikuuta


Aiheeseen liittyvät elokuvat