Lassien uusi seikkailu

Sankarikoira Lassie seikkailee nyt lapsiystäviensä kanssa huikeissa alppimaisemissa, jotka lienevät aikuiskatsojalle leffan parasta antia. (Ikäraja K-7)

5.1.2024 10:31
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 05.01.2024

Vuonna 2020 saksalainen Hanno Olderdissen teki oman sovituksensa klassisesta koiraseikkailusta Lassie palaa kotiin. Nyt hän jatkaa Lassien ja sen omistajapoika Flon tarinaa. Kaksikko lähtee lomalle Etelä-Tirolin henkeäsalpaaviin maisemiin, mutta pian paikkakunnalla vaaniva koirakaappari alkaa aiheuttaa ongelmia. Flon on löydettävä yhteinen sävel tätinsä kasvattilasten, kapinallisen Kleon ja tunnontarkan Henrin kanssa, jotta mysteeri saadaan ratkaistua.

Lassien uusi seikkailu ei ehkä ole kovin kunnianhimoinen, mutta se sisältää kaikki kaavamaisen perheseikkailun tärkeät ja tarpeelliset ainekset: on neuvokkaita ja onnekkaita lapsisankareita, asioiden merkityksiä ymmärtämättömiä ja koheltavia aikuisia, sopivasti jännityksen hetkiä (elokuvan ikäraja on K-7) sekä niin jänniä kuin hauskojakin takaa-ajoja. Lisämausteena tällä kertaa on kokonainen kavalkadi erilaisia koiraystäviä sekä upeita maisemia.

Elokuva esitetään suomeksi dubattuna, mikä on aikuisyleisölle aina hieman jäykkää katsottavaa, mutta kotimaiset äänet sopivat hahmoille.

Jouni Vikman

Lassien uusi seikkailu -elokuvan traileri

Lisää luettavaa