Lauluja rakkaudesta

Sympaattinen ja kohteitaan lempeästi kohteleva dokumenttielokuva rakkaudesta kypsemmällä iällä.

5.8.2020 22:46
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 07.08.2020

Moni nuorempi ihminen saattaa ajatella, ettei romanttinen rakkaus ole vanhojen ihmisten asia. Siinä he erehtyvät, kuten dokumentaristi Anu Kuivalainen osoittaa. Mutta ikä tekee tepposensa ja saattaa vaikuttaa suhteen laatuun. Etenkin jos terveys pettää toiselta tai kummaltakin kumppanilta. Mutta tunteet säilyvät. Sekä muistot.

Lauluja rakkaudesta esittelee seniori-ikään ehtineitä ihmisiä heidän erilaisissa elämäntilanteissaan rakkauden ja parisuhteen näkökulmasta. Elokuvan henkilögalleria on ilahduttavan moninainen. Mukana ovat Risto ja Pirjo. Hyväkuntoinen Risto on muistisairaan vaimonsa omaishoitajana ja kärsii, kun Pirjon olemus haihtuu sairauden syövereihin.

Sirkka ja Yki ovat iästään huolimatta nuoripari. He ovat olleet aviossa vasta muutaman vuoden. He ovat aktiivisia mm. karaokeharrastuksessaan sekä kesämökillä puuhatessaan.

Maricca harrastaa burleskia monien muiden asioiden lisäksi. Hänellä on kumppaninaan yli 20 vuotta nuorempi Antti, joka jakaa omat kiinnostuksen kohteensa.

Raija on jäänyt leskeksi viitisen vuotta aiemmin ja suree menetystään. Mutta aika ja ystävät auttavat hänet yli pahimman.

Ahti ja Paavo ovat tutustuneet lehti-ilmoituksen perusteella yli 30 vuotta sitten. He viettävät niin aktiivista elämää kuin Paavon heikkenevä terveys antaa myöden.

Koko kansan tuntema taiteilija ja näyttelijä Ritva Oksanen esittelee omaa elämäänsä. Vielä kahdeksankymppisenä hän esiintyy edelleen sekä kuntoilee aktiivisesti. Hänen elämäänsä ei tällaisenaan parisuhde edes mahtuisi, eikä hän sitä kaipaa.

Sympaattinen ja varmaotteisesti toteutettu elokuva on miellyttävää katsottavaa. Se luo kauniin kuvan rakkaudesta sen eri muodoissaan, kun ikää on jo ehtinyt kertyä kunnioitettava määrä.

 

Lauluja rakkaudesta -elokuvan traileri

Lisää luettavaa