Lego Ninjago Elokuva

Lapsille ja Ninjago-fanittajille elokuva on varmasti tosi siisti, mutta vanhemman katsojan kannattaa miettiä pari kertaa onko valmis näkemään suomeksi dubatun Jackie Chanin.

20.9.2017 17:00
MAA / VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 22.09.2017

Vuoden 2014 Lego Elokuva yllätti monet olemalla kekseliäs, sydämellinen ja todella hauska filmi. Aiemmin tänä vuonna ilmestynyt Lego Batman Elokuva oli myös iloinen yllätys, joka toimi paremmin vanhemmille Lepakkomies-faneille sen sijaan, että se olisi ollut lasten elokuva. Uusi Lego Ninjago Elokuva on harmillisesti Lego Batmanin vastakohta. Onhan hienoa, että lapsille tehdään omia elokuvia, mutta niille vanhemmille, jotka aiemmista Lego-leffoista pitivät, tämä voi tulla pettymyksenä.

Ninjagon kaupunki joutuu jatkuvasti kärsimään mustiin pukeutuvan Garmadon-nimisen (ääniroolissa Justin Theroux / Kalle Chydenius) superroiston hyökkäyksistä, jotka kaupunkia suojelevat ninjat aina torjuvat. Kaupunkilaiset syyttävät näistä hyökkäyksistä Garmadonin teinipoika Lloydia (Dave Franco / Henri Piispanen), mutta he eivät tiedäkään, että Lloyd on todellisuudessa ninjatiimin suosittu johtaja, Vihreä ninja.

Elokuva keskittyykin ninjataisteluiden (joita mukana kyllä on) sijaan erikoiseen isä-poika-suhteeseen, joka ei kuitenkaan tunnu kovin erikoiselta ja ihmeelliseltä, jos on nähnyt Tähtien sota: Episodi V – Imperiumin vastaiskun. Tällä kertaa kuitenkin poika tekee ”suuren perhepaljastuksen”.

Valitettavasti isä-poika-suhteesta ei tunnu löytyvän sydäntä, jolloin koko elokuvan pääteema työntää katsojaa poispäin. Lego Ninjago Elokuva ei muutenkaan saa imaistua katsojaa kunnolla mukaansa, vaikka tarjoaakin alussa tyylikkään taistelukohtauksen sekä muutamia hauskoja hetkiä. Lähinnä vain tuumii, kuinka paljon Ninjago-tarinaan on kopioitu Power Rangersista: teini- ikäiset koulukaverit ovatkin todellisuudessa kaupungin värikkäät suojelijat, jotka taitavat itämaisia taistelulajeja ja käyvät taistoon isojen eläinrobottiensa kanssa. Jo Garmadon kuulostaa hahmolta, jota vastaan Power Rangerit voisivat tapella.

Elokuva tarjoaa kyllä muutamia hauskoja hetkiä, mutta se ei ole yhtä hulvaton kuin kaksi aiempaa Lego-leffaa. Samaa kekseliäisyyttä ei löydy, vaikkakin mukana on yksi erinomainen yllätys (jos paljastavia trailereita ei ole nähnyt).

Siinä missä edelliset Lego-elokuvat herättivät aikuiskatsojissa sisäisen lapsen, on yhtiön uutuus vain lapsia ajatellen tehty. Leffasta jää lähinnä käteen toive siitä, että seuraava Lego-animaatio palauttaisi erinomaisen tason takaisin. Onhan ymmärrettävää, että Lego haluaa tehdä elokuvan ikiomasta lelusarjastaan, mutta itse olisin tässä kohtaa vielä kasvattanut suosiota ja tehnyt vaikkapa Lego Star Warsin ja Lego Harry Potterin.

Ei Lego Ninjago Elokuva huono ole. Ihan kelpo filmi viihdyttää alusta loppuun, mutta siitä vain puuttuu se jokin. Se on kyllä visuaalisesti näyttävä ja kaupunki on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia – vaikka onkin sääli, että vesi ja taustalla oleva metsä näyttävät aidoilta eivätkä Lego-palikoilta, joilla kaikki oli toteutettu sarjan aloitusosassa.

 

Lego Ninjago Elokuva -elokuvan traileri

Lisää luettavaa