Lentsikat 2: Pelastajat

GENRE ENSI-ILTA 25.07.2014 TÄHDET

Viime vuonna teattereihin tullut Disney-animaatio Lentsikat sai pikavauhtia jatko-osan. Tällaista pitkää animaatioelokuvaa ei tehdä vuodessa, joten Lentsikat 2: Pelastajat onkin ollut tuotannossa osin päällekkäin ykkösosan kanssa.

Ykkösosassa pölyttäjälentsikka Dusty Crophopperista tuli maineikas kilpalentokone. Kakkososassa Dusty on edelleen keskushahmo, mutta hän saa heti alussa kuulla ikäviä uutisia. Kilpalentäjän ura on pakko lopettaa, kun vaihdelaatikko prakaa. Dusty ei pysty enää lentämään kaasukahva tapissa, muuten moottori leikkaa kiinni. Kilpauransa jättävä tähtilentsikka etsii uusia haasteita lentopalokunnasta.

Sankarillisten palontorjuntajoukkujen kokenut tiiminjohtaja, pelastushelikopteri Blade Ranger ei kuitenkaan hyväksy uusia jäseniä joukkoonsa noin vain, eikä vaativa palonsammutustyö viallisella vaihdelaatikolla ihan helppoa Dustylle olekaan.

Lentsikat 2 on näyttävä ja viihdyttävä koko perheen animaatio, jossa on kekseliäitä hahmoja ja lennokkaita kohtauksia. Tarina on itse asiassa parempi kuin ykkösosassa. Siinä missä ykkösessä keskityttiin lentokilpailuun, nyt kehitellään moniulotteisempia juonikuvioita, ja hahmot ovat selvästi kiinnostavampia. Esimerkiksi Blade Ranger -kopterin taustalta paljastuu kiehtova taustatarina 70-luvun tyyliin tehdyn poliisisarjan tähtenä.

Disney ja Pixar ovat nykyään samaa konsernia, mutta vaikka Lentsikat-elokuvat ovat eräänlainen oheistuote Pixarin Autot-elokuville, ne eivät ole Pixar-tuotantoja, vaan niistä vastaa Disneyn oma animaatiostudio. Autot-elokuvat ohjannut Pixar-guru John Lasseter on kuitenkin toiminut tuottajana.

Pixar-tuotantojen korkealle tasolle Lentsikat 2 ei kuitenkaan yllä, sillä siitä puuttuu Pixarin parhaiden elokuvien syvällisyys ja nerokkuus. Mutta eihän Disney-animaatio, jossa soi AC/DC:n Thunderstruck, kerta kaikkiaan voi olla huono!

Petri Hantun ohjaama suomenkielinen dubbaus toimii mainiosti. Aku Hirviniemi on hyvä valinta Dustyksi, ja myös Carl-Kristian Rundman, Armi Toivanen ja Markku Huhtamo saavat luontevilla äänillään hahmoihin eloa.

Jussi HuhtalaElokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Aiheeseen liittyvät elokuvat