My Little Pony: Elokuva

Musiikintäyteinen animaatio käsittelee hyvän ja pahan taiston rinnalla ajankohtaisia ja vakaviakin teemoja.

9.10.2017 12:21
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 13.10.2017

My Little Ponyt järjestävät kovalla tohinalla Ystävyysjuhlia kotikylässään Equestriassa. Järjestely keskeytyy, kun pahan kätyri Tempest saapuu paikalle näyttävästi ilmalaivalla. Hän aikoo varastaa poniprinsessojen taikavoimat Myrskykuninkaan käyttöön.

Joukko poniystävyksiä pääsee pakoon, ja he lähtevät etsimään apua pelastaakseen kotinsa Myrskykuninkaan kynsistä. Prinsessa Twilightin johdolla he seikkailevat aavikolla, ilmassa ja veden alla tavaten lukuisia uusia tuttavuuksia.

Klassisen hyvän ja pahan taiston ympärillä käsitellään teemoja luottamuksesta ja ystävyydestä pettymykseen ja syrjäytymiseen. Hyväuskoisen oloiset ja avuliaat ponit huomaavat, että kaikki uudet tuttavuudet eivät olekaan luottamuksen arvoisia. Joillekin uusille tuttavuuksille ponien avuliaisuus on itsetutkiskelun paikka: pitäisikö sittenkin toimia oikein eikä käydä vain kauppaa tai purkaa omaa pahaa oloaan?

Aikuinenkin löytää samastumiskohtia aikamme henkeen sopivista suorituspaineista ja itsensä etsimisestä. Koskettavinta elokuvassa on Myrskykuninkaan kätyrinä toimivan Tempest-ponin tarina, jota säestää katkeruutta ja tuskaa kuvastava laulu. Myös ponijoukon ystävyys ja siihen liittyvät erimielisyydet jäävät hellyttävinä ja todentuntuisina mieleen.

Huolella tehdyssä animaatiossa hahmot ovat selkeästi omia persooniaan, ja kotimaiset ääninäyttelijät onnistuvat sekä laulu- että puheosuuksissa. Useat laulunumerot säestävät tarinan kulkua ja auttavat hahmojen esittelyssä.

Harmillisesti huumoria saa odottaa elokuvan loppupuolelle asti. Vaikka hahmot ja heidän maailmansa ovat värikkäitä, keskinäinen sananvaihto on vakavahkoa eikä vitsejä juuri heru. Huumoria saa irti lähinnä vauhdikkaasta lopputaistelusta, hiukan hullusta Pinky-ponista ja hölmöstä Myrskykuninkaasta.

 

My Little Pony: Elokuva -elokuvan traileri

Lisää luettavaa