Pariisi saa odottaa

Se, että kuuluisan ohjaajan vaimo ohjasi ensimmäisen elokuvansa 80-vuotiaana, on kiinnostavampi tarina kuin mitä hän on saanut aikaiseksi.

6.11.2017 11:20
MAA / VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 03.11.2017

Vaikutusvaltaisen Hollywood-tuottajan laiminlyöty vaimo (Diane Lane, joka aikaisemmin teki samanlaisen reissun Toscanaan) päättää olla seuraamatta miestään taas yhdelle loputtomalle liikematkalle ja lähtee sen sijaan ajamaan kohti Pariisia ranskalaisen ystävänsä (Arnaud Viard) kanssa. Pieni seikkailu muuttuu äkkiä suuremmaksi, ja pian he tutkivat ilomielin kaikkea mitä kauniilla maalla on tarjottavana. Yleensä se tarkoittaa ruokaa, mutta valitettavasti he vähän väliä lopettavat pureskelun ja alkavat puhua.

Ainakin yksi tyytymätön twiittaaja on kutsunut Seinfeldia ohjelmaksi ”säilykevihanneksia syövistä valkoisista”. Eleanor Coppolan esikoista voisi kutsua elokuvaksi ”hienoja juustoja ahmivista valkoisista”. Ja suklaata, paahtovanukasta, viiniä ja yleensä kaikkea mitä vain löytävät. Oikeasti, välillä ollaan vaarallisen lähellä Marco Ferrerin Suurta pamausta, jossa joukko ihmisiä päättää syödä itsensä kuoliaksi. Tässä vain ei ole ryhmäseksiä. Mikä saattaakin olla osa ongelmaa.

Eihän kaikissa elokuvissa tarvitse kanniskella seksilelukasseja, mutta rehellisesti sanoen siinä ei ole mitään romanttista, kun kaksi etuoikeutettua ihmistä käyttää valtavia summia juustoon ja nähtävyyksien katseluun vaihtaen tylsää triviatietoja kuvia napsien. Juustosta, tietysti. Elokuvan nimi olisi yhtä hyvin voinut olla Tiesitkö, että…? Eikä mikään tuota aloitusta seuraava ole edes etäisesti kiinnostavaa. Vain Nancy Meyers olisi saanut jotain irti näin latteasta materiaalista.

Se on outoa, sillä Coppola ei aikaisemmin ole ollut kiinnostunut hötöstä – hän oli yksi dokumentin of Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse ohjaajista. Se kertoi kuinka hänen miehensä hiljalleen sekosi sotaeepostaan tehdessään. Tosin puoliso saa osansa nytkin. Vaimonsa silmien edessä tähtösiin rahaa syytävä itsekeskeinen Alec Baldwin vaikuttaa tutulta ja Coppola on sanonut tarinan olevan osin omaelämäkerrallinen.

Hän on silti liian hyvinkasvatettu tehdäkseen täydellistä likapyykin perkausta. Sen sijaan tarjolla on ylellinen matkailumainos, joka saattaa aiheuttaa närästystä.

 

Pariisi saa odottaa -elokuvan traileri

Lisää luettavaa