Ricki and the Flash

GENRE , ENSI-ILTA 11.09.2015 TÄHDET

Meryl Streep osoittaa jälleen kerran muuntautumiskykynsä elokuvassa Ricki and the Flash. Streep esittää keski-ikäistä rokkibändin keulakuvaa, joka keikkailee vuosikymmenienkin jälkeen ahkerasti, koska kitaransoitto ja laulu ovat ainoat asiat, jotka hän osaa. Rickin esikuvina ovat muun muassa Bruce Springsteen, Tom Petty ja muut konstailemattomat artistit.

Aviomies (Kevin Kline) ja lapset ovat saaneet jäädä, mutta Ricki ei kovasta yrityksestä huolimatta ole koskaan päässyt maistamaan rokkitähteyttä, ja elanto pitää ansaita supermarketin kassalla.

Rickin elämä saa käänteen, kun ex-mies yllättäen pyytää apua, koska heidän tyttärensä Julie on yrittänyt itsemurhaa. Pennitön rokkimimmi lähtee entisen perheensä luo, ja huomaa vieraantuneensa täysin kaikista perheenjäsenistään.

Elokuvan taustalta löytyy todellinen Oscar-joukkio, kun Streepin ja Klinen lisäksi myös veteraaniohjaaja Jonathan Demme (Uhrilampaat) ja käsikirjoittaja Diablo Cody (Juno) ovat Oscar-palkittuja tekijöitä.

Lopputulos on kuitenkin melko tavanomainen perhedraama, jonka valopilkkuja ovat Streepin yllättävän katu-uskottava Rickin hahmo – hän osoittaa lisäksi todella osaavansa laulaa – sekä paikoitellen esiin tuleva nokkela dialogi.

Rickin bändikaveria elokuvassa esittää tosielämän rokkiveteraani Rick Springfield. Jos ihmetyttää miten Meryl Streepin ja hänen tytärtään esittävä Mamie Gummer ovat niin samannäköisiä, sille on selitys. Gummer on oikeasti Streepin tytär ja näytellyt myös elokuvissa The Ward ja Side Effects.

Elokuva on omistettu basistia esittävälle Rick Rosasille, joka kuoli pian kuvausten päätyttyä. Rosas tunnetaan Neil Youngin yhteistyökumppanina. Hänen roolihahmonsa on pieni mutta se tuo mukaan autenttista rock-henkeä.


Aiheeseen liittyvät elokuvat