Risto Räppääjä ja polkupyörävaras

GENRE ENSI-ILTA 12.02.2010 TÄHDET

Sinikka ja Tiina Nopolan luoma suosittu lastenkirjojen hahmo Risto Räppääjä (Severi Heikkilä) ponnahtaa valkokankaalle toistamiseen selvittämään uuden polkupyöränsä varkautta.

Riston vanha pyörä on jäänyt jo pieneksi. Niinpä hän saa uuden uutukaisen velosipedin lahjaksi tädiltään Rauha Räppääjältä (Annu Valonen). Rauha ja häntä kosiskeleva Lennart Lindberg (Martti Suosalo) ovat lähdössä junalla lomamatkalle, ja niinpä pelottava ja tiukka Pakastaja-Elvi (Ulla Tapaninen) on kutsuttu vahtimaan Ristoa ja Nelli Nuudelipäätä (Lauramaija Luoto). Yön aikana Riston uusi hieno pyörä katoaa mystisesti. Niinpä seikkailu kutsuu Ristoa ja Nelliä.

Edellinen Risto Räppääjä -elokuva vuodelta 2008 oli reilulla 211 000 katsojallaan vuoden yleisömagneetti. Niinpä oli selvää, että jatkoa oli luvassa, ja nyt tämä odotettu jatko-osa on kaiken – etenkin nuoremman – kansan nähtävillä. Edellisen elokuvan Risto ja Nelli ovat vaihtuneet uusiin kasvoihin, koska tuossä iässä lasten kasvu on niin nopeaa, etteivät Niilo Sipilä ja Mimmi Lunela käyneet enää rooleihinsa. Uusillakin pääosienesittäjillä homma toimii. Ainoa mistä voi antaa risuja on dramaturgia. Lauluja on tällä kertaa turhan vähän, keskivaiheilla junamatkan aikana kerronta jää hieman paikoilleen eikä intialaisprinsessojen läsnäolo tuo itse tarinaan juuri mitään lisää.

Hannu Liekso


Aiheeseen liittyvät elokuvat