Sex Tape – Kadonneen videon metsästys

7.8.2014 23:37
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 08.08.2014

Jayn ja Annien suhteen alun intohimo on kadonnut vuosien vieriessä arjen ja lastenhoidon lomassa. Kun heille vihdoin tulee tilaisuus kahdenkeskiseen laatuaikaan, ei aikaisemmasta kiihkosta ole helppo saada kiinni. Keski-ikäistynyt, mutta toisiinsa edelleen kiintynyt aviopari päättää piristää lemmenhetkeään videoimalla sen.

Valitettavasti Jay on tekniikkafriikki, joka uuden tabletin saatuaan antaa vanhat laitteensa pois. Kun hän synkronoi uuden koneensa, latautuu pariskunnan seksitallenne tutuille ja tuntemattomille jaettuihin tabletteihin. Kun tilanne ja sen mahdolliset seuraukset valkenevat Jaylle ja Annielle, alkaa kilpajuoksu aikaa vastaan Jayn ja Annien yrittäessä haalia lahjoitettuja koneita takaisin ennen kuin niiden uudet omistajat huomaavat niille latautuneen nolon sisällön.

Ohjaaja Jake Kasdan sekä Cameron Diaz ja Jason Segel ovat aikaisemminkin tehneet yhteisen elokuvan, vuoden 2011 Bad Teacher -komedian. Sex Tapen lailla se painottui huumoriskaalan ”tuhmempaan” ja ilkeämpään päähän. Mikään komediahelmi se ei ollut, vaikka paikoin viihdyttikin, mutta Sex Tapen Bad Teacher hakkaa mennen tullen.

Peruskonseptissa ei ole mitään vikaa, mutta kaikki sen jälkeen tapahtuva tuntuu väkisin väännetyltä ja keinotekoiselta. Pariskunnan epätoivoisesta missiosta olisi mahdollista keksiä vaikka mitä hauskaa ja piinallista, mutta tekijät ovat keskittyneet siihen, että kohdatut ihmiset ja eskaloituvat tilanteet ovat ennemminkin outoja. Outo ei kuitenkaan ole sama asia kuin hauska. On kuin Kasdan koko ajan iskisi potentiaalisen hauskan huumorisuonen viereen.

Itsetarkoituksellinen outous toimii ainoastaan Rob Lowen esittämän Annien potentiaalisen uuden työnantajan tapauksessa. Yhden Jayn laitteista saanut sliipattu perheenisä paljastaa itsestään herkullisia ristiriitaisuuksia. Diaz ja Segel ovat hyvin yhteen pelaava parivaljakko, mutta Sex Tape saa toisen tähtensä lähinnä Lowen ansiosta.

Lopullisesti seksikomedian upottaa nolon suorasukaisen tuotemainonnan ohella se, ettei se ole läheskään niin roisi kuin haluaa antaa ymmärtää. Diazin ja Segelin paljasta pintaa esitellään paljon ja tasapuolisesti, mutta loppujen lopuksi elokuva on hyvin vanhoillinen ja seksuaalisuutta häpeilevä vanhoillinen moraliteetti. Kaiken huipuksi hehkutettu seksinauhoituskin vielä vesitetään lopussa, mikä totaalisesti vetää maton kaiken aikaisemmin nähdyn alta.

 

Sex Tape – Kadonneen videon metsästys -elokuvan traileri


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa