The Darkest Minds

GENRE , ENSI-ILTA 03.08.2018 TÄHDET

Lahjakkaat nuoret näyttelijät ovat teinidystopian kantava voima.

Ruby Dalyn (Lidya Jewett) koulukaverit alkavat kuolla hänen ympäriltään. Osa lapsista selviää tappavasta viruksesta, mutta kukaan ei tiedä miksi. Eloonjääneiden lasten vanhemmat ovat huolissaan. Vietettyään 10-vuotissynttäreitään Ruby hiipii keskellä yötä vanhempiensa huoneeseen, koskettaa heitä kevyesti ja kuiskaa äitinsä korvaan rauhoittavia sanoja. Seuraavana päivänä Rubyn äiti ei tunnista lastaan.

Ruby viedään leirille, jolle hallitus kokoaa kaikki tappavasta viruksesta selviytyneet lapset ja nuoret. Leirillä lapset jaetaan eri väreihin sen mukaan, minkä yliluonnollisen kyvyn virus on heihin jättänyt. Vihreät ovat poikkeuksellisen älykkäitä. Sinisillä on telekineettisiä kykyjä ja kultaiset osaavat hallita sähköä. Punaiset ja oranssit ovat vaarallisimpia. Punaiset sylkevät tulta ja oranssit kykenevät mielenhallintaan. Niinpä punaiset ja oranssit on tarkoitus eliminoida. Ruby on oranssi, mutta hän onnistuu vaikuttamaan hänet tutkivan lääkärin mieleen niin, että hänet luokitellaankin vihreäksi.

Kuusi vuotta myöhemmin Ruby, jota nyt näyttelee Amandla Stenberg, pääsee pakenemaan leiriltä lääkärinä työskentelevän vastarintaliikkeen taistelijan (Mandy Moore) avulla. Kesken pakoreissun Ruby alkaa epäillä pelastajansa luotettavuutta. Pysähdyspaikalla hän törmää sattumalta muutamaan kohtalotoveriin, kolmeen pakettiautossa asuvaan nuoreen. He ovat matkalla nuorten omalle leirille, jossa he voisivat vihdoin elää vapaina.

Jennifer Yuh Nelsonin ohjaama The Darkest Minds luottaa nuorten näyttelijöiden vahvuuteen. Etenkin Amandla Stenberg 16-vuotiaan Rubyn roolissa tekee suuren vaikutuksen. Chad Hodgen käsikirjoitus on paikoitellen sekava, mutta sillä on myös onnistuneemmat hetkensä.

The Darkest Minds perustuu Alexandra Brackenin nuortenromaaniin ja se on trilogian ensimmäinen osa. Jatkoa on siis luvassa.

 


YouTube video