kirjoittajat: Ida Suomalainen

Risto Räppääjä ja yöhaukka

Kuudennessa Risto Räppääjä -elokuvassa Risto ja Nelli löytävät arvokkaan käärmesormuksen kaivaessaan matoja maasta. Löytöpaikalla aloitetaan arkeologiset kaivaukset sillä aarteita toivotaan olevan lisää. Seuraavana yönä rautakaudelta peräisin oleva sormus kuitenkin katoaa ja epäilys ”yöhaukasta” eli kaivausten ryöstelijästä nousee.

The Boy

Greta Evans pakenee menneisyyttään Englannin maaseudulle saatuaan sieltä työn Heelshiren perheen 8-vuotiaan pojan lapsenvahtina. Pian kuitenkin paljastuu, että poika onkin oikean lapsen kokoinen posliininukke nimeltään Brahms. Brahmsin mukana tulee pitkä lista sääntöjä, joita Gretan pitäisi noudattaa tarkasti. Herra ja rouva Heelshire kohtelevat nukkea kuin oikeaa lasta ruokkien ja pukien sitä säännöllisesti, ja niin myös Gretan odotetaan tekevän. Jäätyään Brahmsin kanssa kahden Greta kuitenkin jättää säännöt huomiotta ja alkaa flirttailla perheen ruokalähetin Malcomin (Rupert Evans) kanssa. Pian alkaa tapahtua selittämättömiä asioita, ja Greta alkaa epäillä, että Brahms onkin elossa.

Alvin ja pikkuoravat: Reissussa

Laulavien pikkuoravien uudessa elokuvassa oravien isähahmo Dave (Jason Lee) on löytänyt itselleen tyttöystävän, Samanthan (Kimberly Williams-Paisley). Alvin, Tero ja Simo pitävät naisesta heti, mutta Samanthan poika Miles (Josh Green) osoittautuu oikeaksi kiusankappaleeksi. Oravien löytäessä Daven tavaroista kihlasormuksen, Miles saa heidät uskomaan Daven hylkäävän heidät jos kihlaus toteutuu. Vaikka ei hylkäisikään, niin kosinnan seurauksena he saisivat Milesin velipuolekseen joten se on estettävä. Pojat päättelevät kihlauksen tapahtuvan juhlissa pariskunnan yhteisellä matkalla Miamissa. Heillä on siis kolme päivää aikaa matkustaa Daven perään estämään hänen aikeensa, eikä heitä jahtaava lentopoliisi ainakaan helpota asiaa.