Risto Räppääjä ja yöhaukka

GENRE ENSI-ILTA 19.02.2016 TÄHDET

Kuudennessa Risto Räppääjä -elokuvassa Risto ja Nelli löytävät arvokkaan käärmesormuksen kaivaessaan matoja maasta. Löytöpaikalla aloitetaan arkeologiset kaivaukset sillä aarteita toivotaan olevan lisää. Seuraavana yönä rautakaudelta peräisin oleva sormus kuitenkin katoaa ja epäilys ”yöhaukasta” eli kaivausten ryöstelijästä nousee.

Pian selviää, että Rauhalla on sormensa pelissä ja epäillyiksi nousevat myös Lennart ja Elvi. Risto pukeutuu Indiana Jonesiksi ja alkaa selvittää tapausta. Nellin mielestä Riston muuntautumisleikit ovat lapsellisia joten hän aikoo ryhtyä supertähdeksi. Nellillä on isompi rooli kuin aikaisemmissa sarjan osissa, mikä osoittautuu hyväksi asiaksi.

Pääosia esittävät Samuel Shipway ja Sanni Paatso nähdään kolmatta ja viimeistä kertaa Riston ja Nellin rooleissa. Kokemusta saaneet nuoret tekevät parhaimmat suorituksensa tässä osassa iän tuomalla varmuudella. Minttu Mustakallio onnistuu hienosti näyttelemään hupsua ja kömpelöä Rauha-tätiä, joka saa kaikkien sympatiat puolelleen. Huumoria riitti kaikenikäisille, mikä teki elokuvasta mukavasti seurattavan. Tarinaa kuljettavat laulut olivat tarttuvia ja kekseliäästi sanoitettuja. Elokuva on kuvattu pääosin Naantalissa, ja vanhan kaupungin maisemat ovat valtavan kauniita. Kesäinen ja raikas tunnelma välittyi elokuvateatteriin hienosti jättäen iloisen mielen.

Ohjaaja Timo Koivusalo on jälleen kerran onnistunut tuomaan Sinikka ja Tiina Nopolan tarinan ja hahmot juuri oikeanlaisina valkokankaalle. Elokuvassa tuodaan hienosti esille, miten Indiana Jonesia ihaileva Risto ja lapsellisuutta vastaan kapinoiva Nelli ovat kasvaneet myös hahmoina.


YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat