Alvin ja pikkuoravat: Reissussa

GENRE , ENSI-ILTA 05.02.2016 TÄHDET

Laulavien pikkuoravien uudessa elokuvassa oravien isähahmo Dave (Jason Lee) on löytänyt itselleen tyttöystävän, Samanthan (Kimberly Williams-Paisley). Alvin, Tero ja Simo pitävät naisesta heti, mutta Samanthan poika Miles (Josh Green) osoittautuu oikeaksi kiusankappaleeksi. Oravien löytäessä Daven tavaroista kihlasormuksen, Miles saa heidät uskomaan Daven hylkäävän heidät jos kihlaus toteutuu. Vaikka ei hylkäisikään, niin kosinnan seurauksena he saisivat Milesin velipuolekseen joten se on estettävä. Pojat päättelevät kihlauksen tapahtuvan juhlissa pariskunnan yhteisellä matkalla Miamissa. Heillä on siis kolme päivää aikaa matkustaa Daven perään estämään hänen aikeensa, eikä heitä jahtaava lentopoliisi ainakaan helpota asiaa.

Alvin ja pikkuoravat: Reissussa on elokuvasarjan neljäs, ja heikoin, osa. Matka jonka tarkoituksena on päästä äkkiä perille estämään jotain toteutumasta on nähty jo liian monta kertaa. Aiemmista sarjan elokuvista tuttuun tapaan on tähänkin ängetty kliseitä ja huonosti käännettyjä vitsejä. Lisänä elokuvassa on oravien kanssa reissaava Miles, jonka avulla elokuvaan on tuotu pieniä häivähdyksiä draamaa. Laulukohtaukset syntyvät kuin tyhjästä ja lähes missä tahansa, mutta ne tuovat hauskaa piristystä elokuvaan.

Pahiksen roolissa nähdään aikaisemmista elokuvista tutun David Crossin sijaan Tony Hale, jonka hahmo James on oravia jo valmiiksi vihaava lentopoliisi. Asiaankuuluvasti suurieleinen ja kömpelö hahmo toimii hyvin ja tuo elokuvaan huumoria ja toimintaa. Vaikka Hale hoiti roolinsa hyvin niin Crossia tuli silti hieman ikävä. James oli yksi elokuvan parhaista hahmoista ja ainoa joka oikeasti sai yleisön kunnolla nauramaan.

Alvin, Tero ja Simo ovat edelleen huolellisesti animoituja ja joka tavalla toimivia. Elokuvan värit ovat kirkkaita ja sitä on helppo seurata. Juoni jää elokuvan heikoimmaksi puoleksi, mikä on harmi monen muun asian ollessa niin onnistuneita. Elokuvasta jää hyvä mieli joten puutteellisuudet eivät jää vaivaamaan jälkeenpäin.

Elokuva vetoaa varmasti perheen pienimpiin niin kuin sen on tarkoituskin, mutta vähänkään vanhempi yleisö ei tästä kovinkaan paljoa saa irti.


YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat