The Boy

18.2.2016 16:46
MAA / / VUOSI GENRE ENSI-ILTA 19.02.2016

Greta Evans pakenee menneisyyttään Englannin maaseudulle saatuaan sieltä työn Heelshiren perheen 8-vuotiaan pojan lapsenvahtina. Pian kuitenkin paljastuu, että poika onkin oikean lapsen kokoinen posliininukke nimeltään Brahms. Brahmsin mukana tulee pitkä lista sääntöjä, joita Gretan pitäisi noudattaa tarkasti. Herra ja rouva Heelshire kohtelevat nukkea kuin oikeaa lasta ruokkien ja pukien sitä säännöllisesti, ja niin myös Gretan odotetaan tekevän. Jäätyään Brahmsin kanssa kahden Greta kuitenkin jättää säännöt huomiotta ja alkaa flirttailla perheen ruokalähetin Malcomin (Rupert Evans) kanssa. Pian alkaa tapahtua selittämättömiä asioita, ja Greta alkaa epäillä, että Brahms onkin elossa.

Jännitys toimii paikoittain hyvin, mutta varsinaista yöunia vievää kauhua ei elokuvassa nähdä. Säikähdyksiä tulee muutaman kerran, ja juoni pysyy koko ajan mielenkiintoisena. Elokuva pitää tiukasti otteessaan alusta loppuun asti. Tapahtumat onnistuvat yllättämään, ja vaikka elokuva tuntuu ennalta-arvattavalta, ei se sitä kuitenkaan ole. Oudot käänteet ja kummalliset tapahtumat avaavat elokuvan lopulle niin paljon mahdollisuuksia, että katsoja on arvailujen varassa viime minuuteille asti.

The Walking Dead -sarjasta tuttu Lauren Cohan tekee hienon roolisuorituksen ja antaa selkeästi kaikkensa. Elottoman vastanäyttelijän kanssa työskentely on haastavaa, mutta Cohan hoitaa roolinsa vakuuttavasti ilman katsojalle välittyvää myötähäpeän tunnetta. Pelokkaaseen mutta päättäväiseen päähenkilöön on helppo samastua tämän epäillessä omaa mielenterveyttään.

Nukketeema on tuttu monista kauhuelokuvista ja toimii yllättävän hyvin. Taitavasti valmistettu Brahms-nukke luo elokuvaan juuri oikeanlaista tunnelmaa karmivilla silmillään ja pahansuovalla hymyllään. Gretan ja Brahmsin kahdenkeskiset hetket talossa pitävät katsojan varpaillaan seuraavaa käännettä peläten.

Mitään kovin erikoista elokuvalta on turha odottaa, mutta kauhuelokuvien ystävät saavat tästä erikoisesta ohjauksesta varmasti jotain irti. Kauniisti kuvattu elokuva on todella hienosti toteutettu, ja siihen on kauhuelokuvaksi nähty paljon vaivaa vaikka tarina tuntuukin jäävän hieman vajaaksi.

The Boy -elokuvan traileri

Lisää luettavaa