Kuumaa, kuumaa: seksikkäimmät suomalaiset leffajulisteet Top 10

Seksi myy. Sen ovat huomanneet myös elokuvien markkinoijat jo aika varhain – myös Suomessa. Episodin toimitus valitsi 10 seksikkäintä kotimaista julistetta kautta aikojen.

10. Kuisma ja Helinä (1951)

10-Kuisma_ja_Helina

Suomen Russell Crowe eli Kalervo Nissilä ilahtuu nähdessään viattoman seksikkään Elina Pohjanpään alasti pulikoimassa.

9. Pahat pojat (2003)

9-Pahat_pojat1

Komea rivi rumia miehiä! Ei vaan siis oikeasti neljä miehekästä miestä ilman paitaa. Seksikkäät lieskat kruunaavat kokonaisuuden. Tämä on BAAAAD!

8. Erehtyneet sydämet (1944)

8-Erehtyneet_sydamet

Kuvanveistosta kertova taide-elokuva vai tyhjänpäiväistä piiloeroottista viihdettä? Ainakin juliste on taidetta!

7. Lapsia ja aikuisia (2004)

7-Lapsia-ja-aikuisia1

Tämä juliste näyttää vähän mutta on täynnä hienovaraisuutta aistillisuutta. Seksikkyys ja tyylitaju yhtyvät.

6. Jengi (1963)

6-Jengi-Ota-minut-nuorena1
Åke Lindmanin nuorisokuvauksen alkuperäinen nimi Ota minut nuorena ei kelvannut sensoreille. Onneksi Tarja Nurmen aistillinen siluetti kelpasi.

5. Akvaariorakkaus (1993)

5-Akvaariorakkaus1

Anna-Leena Härkösen romaanin filmatisoinnin päähenkilön, Tiina Lymin esittämän Saaran seksinnälkä tulee tässä julisteessa säväyttävästi esiin. Nicke Lignellkin on seksikäs rumasta ysäriponnarista huolimatta.

4. Naisenkuvia (1970)

4-Naisenkuvia1

Jörn Donner esittää ohjaustyössään pornotuottaja Perttiä, joka kourii ja köyrii kaikkea mikä liikkuu, kuten Elitistin arvostelussa osuvasti todetaan. Juliste on hienovaraisempi, tyylikkäällä aistillisuudellaan listan nelostilan arvoinen.

3. Sixtynine 69 (1969)

3-691

Vuotta ennen Naisenkuvia-elokuvaa ilmestyneessä Jörn Donnerin toisessa ohjaustyössä kyseenalaistetaan seksuaalisuuden moraalisäännöt. ”Julkean uskallettu”, kertoo mainosteksti. Ja sitä on myös juliste.

2. Porttikielto taivaaseen (1990)

2-Porttikielto-taivaaseen1

Tapio Suomisen ohjaama prostituution maailman sijoittuva elokuva sai huonon vastaanoton, mutta juliste on melkeinpä mestariteos. The Girl with the Snake Tattoo! Huh huh.

1. Sensuela (1972)

1-Sensuela1

Teuvo Tulion eroottinen draama jäi kotimaisen ohjaajalegendan viimeiseksi. Sensuela sai kotimaiselle elokuvalle harvinaisen K18-luokituksen. Lapsilta kiellettyä materiaalia on myös tyylikäs juliste, jossa saamelaistyttö Lailan (Marianne Mardi) seksikkyys tulee estottomasti esiin. ”Sensuela – nainen kuuma kuin pätsi”, kertoi elokuvan mainoslause. Olemme harvinaisen samaa mieltä. Tämä on ykkönen!