007-roolin melkein saanut Sam Neill kertoi omat ehdokkaansa seuraavaksi James Bondiksi

Jurassic Park -tähti Sam Neill oli ehdolla James Bondiksi 80-luvulla.

6.9.2023 21:51

Suosikkinäyttelijä Sam Neill oli aikoinaan yksi potentiaalisista ehdokkaista uudeksi James Bondiksi sen jälkeen, kun Roger Moore oli eläköitynyt roolista 1980-luvun puolivälissä.

Vuoden 1986 koekuvausnauha on myöhemmin selvittänyt tiensä osittain internetiin. Siinä Neill nähdään esittämässä kohtausta Salainen Agentti 007 Istanbulissa -elokuvasta. Rooliin valittiin lopulta Timothy Dalton, jonka ensimmäinen Bond-seikkailu, Vaaran vyöhykkeellä, julkaistiin vuonna 1987.

Uusi Bond on jälleen hakusessa, sillä Daniel Craig jätti erittäin salaiset tehtävät taakseen vuonna 2021 julkaistun No Time to Dien myötä.

76 vuotta tässä kuussa täyttävä Neill antoi vastikää haastattelun Telegraphille, jossa hän kertoo urastaan – sekä siitä, keitä näyttelijöitä hän ehdottaisi seuraavaksi 007:ksi. Artikkelissa Neill mainitsee skotlantilaisen näyttelijän Jack Lowdenin ja australialaisen Rob Collinsin. Kumpikaan ei ole ollut aiemmin mainittavasti tapetilla salaisen agentin roolin potentiaaliseksi seuraavaksi esittäjäksi.

”Tämä oli yksi melko tuskallinen hetki pitkällä urallani, mutta ihmiset edelleen kysyvät minulta Bond-jutusta. Ja voin vain sanoa, että olen erittäin iloinen, etten ole entinen Bond, mutta minulla on kuitenkin muutama suositus”, Neill kertoo ja mainitsee ensin Lowdenin ja sen jälkeen Collinsin.

”[Rob Collins on] näyttelijänä alkuperäiskansaa taustaltaan, äärimmäisen komea ja todella lahjakas. Hän ravistelisi asioita hieman.”

Voit nähdä pätkän Neillin koekuvaustyöskentelystä alta.

Lisää luettavaa