Aamuyöllä tv:ssä: Vuoden 2010 parhaita elokuvia – Muistetaan myös Natalie Portmanin ja Mila Kunisin eroottisesta kohtauksesta

Tänään nähdään televisiossa Black Swan vuodelta 2010.

Maineikkaan Darren Aronofskyn (Unelmien sielunmessu, The Wrestler) ohjaama Black Swan on psykologinen jännäri, joka sijoittuu baletin maailmaan. Natalie Portman (Tähtien sota, Kuningattaren sisar) esittää New York City Balletissa tanssivaa balleriinaa nimeltä Nina.

Ninan taustalla vaikuttaa hänen uraansa kunnianhimoisesti eteenpäin ajava ylisuojeleva äiti Erica (Barbara Hershey), joka on myös ollut nuoruudessaan balettitanssija mutta jäänyt vaille menestystä.

Ninalle avautuu mahdollisuus tanssia Joutsenlampi-baletin pääosa, johon kuuluu sekä valkoisen että mustan joutsenen rooli. Nina vaikuttaa ihanteelliselta viattoman valkoisen joutsenen rooliin, mutta synkempi mustan joutsenen persoona tuntuukin olevan lähempänä Ninan uuden kollegan Lilyn (Mila Kunis) persoonaa.

Ninan ja Lilyn välille syntyy kilpailuasetelma, ja Nina yrittää vakuuttaa baletin taiteellisen johtajan (ranskalaistähti Vincent Cassel) kyvyistään keinolla millä hyvänsä. Taistelu roolista saa Ninan löytämään itsestään pimeitä puolia ja samalla hänen henkinen tasapainonsa järkkyy.

Black Swan nousi monille Top 10 -listoille, kun listattiin vuoden 2010 parhaita elokuvia. Natalie Portman palkittiin roolisuorituksestaan Oscarilla. Elokuva muistetaan myös Natalie Portmanin ja Mila Kunisin erotiikkaa tihkuvasta lemmentuokiosta, joka on äänestetty Isossa-Britanniassa kaikkien aikojen parhaaksi seksikohtaukseksi.

Black Swan nähdään Subilla torstain ja perjantain välisenä yönä 27.12.2019 klo 01.30. Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat