Alkuperäinen Taru sormusten herrasta -tähti palaa rooliinsa suurfantasian tulevassa spin-off-elokuvassa

Ai että, tämähän on mahtavaa!

Professori Tolkienin klassikkofantasiat elävät edelleen vahvasti tämän päivän viihdekulttuurissa. Amazonin megabudjetilla tuottama televisiosarja Valtasormukset käynnistyy syyskuussa ja vuonna 2023-24 elokuvakansa pääsee katselemaan The War of the Rohirrimia. Jälkimmäisen ääninäyttelijäkaartista on nyt tehty ensimmäiset julkistukset ja mukana on myös varmasti kaikille TSH-faneille tuttu nimi.

Rohanin soturineito Éowyniä alkuperäiselokuvissa esittänyt Miranda Otto kuullaan jälleen kyseisen hahmon roolissa. Hän toimii animaatiospektaakkelin kertojaäänenä.

Muihin äänirooleihin on kiinnitetty mm. Brian Cox (The Long Kiss Goodbye, Bourne-elokuvat), Lorraine Ashburn (Bridgerton), Luke Pasqualino (Skins, Snowpiercer), Shaun Dooley (The Witcher) ja Gaia Wise.

The War of the Rohirrim kertoo Helm Vasarakourasta (Cox), Rohanin suuresta kuninkaasta, joka rakennutti Kaksi tornia -elokuvassakin nähdyn Helmin syvänteen linnoituksen. Aikajanallisesti elokuva sijoittuu 250 vuotta ennen Taru sormusten herrasta -tapahtumia.

Elokuvan ohjauksesta vastaa japanilainen Kenji Kamiyama (Star Wars: Visions) ja TSH-trilogian yhtenä käsikirjoittajana toiminut Philippa Boyens on projektissa mukana vastaavan tuottajan ominaisuudessa.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim karauttaa IMDb:n mukaan elokuvateattereihin 15. joulukuuta 2023 alkaen. Yhdysvalloissa sen ensi-ilta on 12. huhtikuuta 2024, Suomen julkaisu ei vielä ole tarkentunut.

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut