Amerikkalaisopettaja esitti uuden Disney-animaation luokalleen: syytetään sopimattomasta käytöksestä

Sellainen tapaus sitten.

15.5.2023 10:42

Floridalaisopettajan toimia tutkitaan oikein viranomaisvoimin, koska hän esitti viidesluokkalaisille viime vuonna ilmestyneen Disney-animaatio Ihmeellisen maailman.

Tämä on suoraa seurausta republikaanikuvernööri Ron DeSantisin ristiretkestä, jonka hän on kohdistanut identiteetti- ja vähemmistöpolitiikkaa vastaan. Floridassa on jo muun muassa sensuroitu kirjoja kouluista. DeSantis pyrkii presidenttikilpaan antiwoke-näkemyksiensä voimin.

Opettaja Jenna Barbee näki Disney-elokuvan opettavaisena, koska siinä käsitellään Maapallon tiedettä sekä ekosysteemeitä. Hän pyysi luokkansa vanhemmilta hyväksynnän elokuvan esittämiseen. Vanhemmat allekirjoittivat lupalapun.

Ihmeellisessä maailmassa on sattumoisin romanttinen homosuhde. Opettaja Barbee kertoi, kuinka usealla hänen oppilaallaan on jo läheinen suhde LGBTQ-yhteisöön, joten hän ei edes ajatellut sen voivan loukata ketään.

Barbee tähdensi, ettei haluaisi indoktrinoida lapsia mihinkään, joka on heidän uskonsa vastaista. Nyt he kuitenkin traumatisoituvat, kun viranomaiset kuulustelevat heitä.

– Haluan vain levittää kiltteyttä, positiivisuutta ja myötätuntoa kaikille. Ne pitävät lapsemme turvassa, Barbee sanoo.

Alla Ihmeellisen maailman traileri.

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa