Mikael Jungner: ”Angry Birds -elokuvasta syntynyt nyrpeily kertoo miksi menestys on suomalaisille vaikeaa”

Mikael Jungnerin Facebook-sivulla on käyty vilkasta keskustelua Angry Birds -elokuvan menestyksestä.

26.5.2016 10:06

Yleisradion entinen toimitusjohtaja ja nykyinen poliitikko Jungner kirjoitti pitkän postauksen, jossa hän kertoo elokuvan menestyksen myötä tulleista nyrpeistä kommenteista. Ne kertovat Jungnerin mukaan siitä, miksi menestys on suomalaisille vaikeaa.

Jungner esittää kolme ajatusvirhettä, jotka hänen mukaansa lamauttavat Suomea. Hän viittaa Carol Dweckin lanseeraamaan fixed mindset -ilmiöön ja sanoo että se on ”Suomen suurin yksittäinen ongelma”. Se tarkoittaa riskien kaihtamista ja menestyksen selittämistä ulkoisilla tekijöillä. Samaan ajattelutapaan kuuluu sääntöjen orjallinen noudattaminen.

Toinen ajatusvirhe on Jungnerin mukaan suoraviivainen usko resursseihin. Monet vaativat nyt enemmän julkista tukea elokuville, jotta Angry Birdsin menestys voidaan toistaa. Jungnerin mukaan pelkällä isolla budjetilla ei kuitenkaan voi taata onnistumista.

”Maailma ei kulje noin”, Jungner kirjoittaa.

Kolmantena syynä Jungner pitää suomalaisten suhdetta markkinointiin. Hän sanoo huomanneensa, että monet suomalaiset pitävät markkinointia epäilyttävänä. Markkinoinnin merkitys on Jungnerin mukaan käsitetty väärin.

Perimmäisenä syynä Jungner pitää suomalaista kansanluonnetta. Jos se pystytään muuttamaan, Suomella on hänen mukaansa edessään loistava tulevaisuus.

Jungnerin julkinen Facebook-postaus löytyy täältä.

Lisää luettavaa