Anja Snellmanin Syysprinssistä elokuva – pääosiin Laura Birn ja Lauri Tilkanen

2.10.2015 09:40

Anja Snellmanin romaanista Syysprinssi (1996) on tekeillä elokuva. Alli Haapasalon ohjaaman elokuvan pääosissa näyttelevät Lauri Tilkanen ja Laura Birn. Muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Paula Vesala, Olavi Uusivirta, Tiina Weckström ja Kaija Pakarinen.

Syysprinssi on minulle rakas kirja, ja minua ilahduttaa suuresti se, että pian 20 vuotta sitten ilmestynyt romaani inspiroi nuoria elokuvantekijöitä. Alli Haapasalon kanssa on ollut ilo peilailla sukupolvien eroja ja samankaltaisuuksia, Snellman kertoo elokuvayhtiön tiedotteessa.

Syysprinssi on omaelämäkerrallinen teos, jossa kuvataan Snellmanin (ent. Kauranen) ja kirjailija Harri Sirolan rakkaussuhdetta. Sirola kärsi vakavasta masennuksesta ja teki itsemurhan vuonna 2001.

Syysprinssi on Alli Haapasalon ensimmäinen pitkä elokuva. Hän on aiemmin tehnyt muun muassa televisioelokuvan Kukkulan kuningas (2009).

Syysprinssiä kuvataan parhaillaan pääkaupunkiseudulla. Tuottajana toimii Rimbo Salomaa ja tuotantoyhtiö on Solar Films. Levityksestä vastaa Future Film. Elokuvan ensi-ilta on syksyllä 2016.

Kuva: Katja Lösönen / Otava

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa