Antti Jokisen jengidraama voitti ison palkinnon Shanghaissa

Antti J. Jokisen ohjaama Pahan kukat voitti parhaan ohjauksen palkinnon Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjassa.

Shanghain elokuvafestivaali on Solar Filmsin tiedotteen mukaan maailman viidenneksi merkittävin elokuvafestivaali sekä Aasian suurin elokuvafestivaali. Elokuva kilpaili festivaalilla englanninkielisellä nimellä Flowers of Evil. Palkinnon nimi on Golden Goblet.

Festivaaligaalan jälkeisistä tunnelmista tavoitettu Jokinen kommentoi voittoa seuraavasti:

”Vaikka palkinto myönnettiin taiteellisesta johtamisesta, koen itse, että kun näin isolla festivaalilla ja tällaisessa kilpailussa voittaa palkinnon, on palkinto on tullut enemminkin aihevalinnasta kuin yhden henkilön suorituksesta, koska suomalainen realismi kiinnostaa maailmalla. Juryn johtajien kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta minulle selvisi, että he kokivat, että tämä on uusi elokuvallinen kulma suomalaiseen yhteiskuntaan.”

Jokinen painottaa lisäksi: ”Erityisen tärkeää tässä kaikessa on se, että kuvausryhmässä lähes kaikki olivat ensikertalaisia, lukuun ottamatta muutamaa näyttelijää.”

Jokisen ohjaama Kätilö oli viime vuonna ehdolla samalla festivaalilla, ja Krista Kosonen voitti tuolloin roolistaan parhaan naisnäyttelijän palkinnon.

Pahan kukat tulee ensi-iltaan 30. syyskuuta 2016. Jokisen käsikirjoittaman. Päärooleissa esiintyvät räppäri Juno, Viljami Nojonen, Diana Tenkorang, Eero Aho, Alma Pöysti, räppäri Mikael Gabriel, Krista Kosonen sekä Tommi Korpela.

Kuvassa Antti J. Jokinen (vas.) sekä näyttelijät Mikael Gabriel, Viljami Nojonen ja Juno. Kuva: Markus Selin.

Katso tästä elokuvan traileri: