Arvostettu näyttelijä ja Pirates of the Caribbean -tähti asuu käytännössä kotiarestissa – MeToo-kohu ”vaikutti uraan peruuttamattomasti”

Asiaa selvitellään oikeudessa.

Deadlinen mukaan Oscar-voittaja Geoffrey Rush on käytännössä jumissa kodissaan. Rush uskoo, että hänen uransa on peruuttamattomasti vahingoittunut häntä kohtaan esitettyjen syytösten vuoksi.

Rush aikookin haastaa oikeuteen Daily Telegraph -lehden ja sen journalistin Jonathan Moranin. Moran kirjoitti artikkeleissaan, että tähteä epäillään epäsopivasta käytöksestä kanssanäyttelijää kohtaan Sydney Theatre Company -teatterin King Lear -tuotannossa vuonna 2015.

Rush on itse kiistänyt väitteet epäsopivasta käytöksestä. Hänen oikeusasiakirjojensa mukaan tähti on kärsinyt väitösten jälkeen ”valtavista  emotionaalisista ja sosiaalisista vaikeuksista.” Väitetysti Rush on niin ikään syönyt vain vähän, hänellä on ollut univaikeuksia sekä ahdistuneisuutta julkisilla paikoilla.

Oikeusasiakirjoissa sanotaan myös Rushin olleen yhdistetty huonossa valossa #MeToo-kampanjaan niin Australiassa kuin kansainvälisestikin.

Oikeudenkäynti käydään todennäköisesti joulukuussa.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut