Paluu tulevaisuuteen -dokumentti on ihastuttava fanituksen ylistys

Paluu tulevaisuuteen täytti tänä vuonna 30 vuotta, ja juhlallisuutta lisäsi se, että 21. lokakuuta koitti se päivä, jonne Marty McFly ja Doc Brown matkustivat elokuvasarjan toisessa osassa.

Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin erilaisia tapahtumia ja kunnianosoituksia, jollaisena voi pitää myös joukkorahoituksen avulla tuotettua dokumenttia Back in Time.

Netflixissä julkaistu Back in Time ei ole varsinaisesti making of -dokumentti vaan enemmänkin se kertoo elokuvasarjan synnyttämästä ilmiöstä ja fanituksesta. Lähes kaikki olennaiset elokuvan teossa mukana olleet henkilöt on saatu haastatteluihin mukaan pikkuroolien esittäjistä tuottaja Steven Spielbergiin.

Leffasarjan tosifaneille monet dokumentissa kerrotut jutut ovat ennestään tuttuja, mutta silti se tarjoaa monenlaista tuorettakin tietoa. Elokuvan tekijät eivät tunnu häpeilevän nörttiyttään, sillä DeLorean-auton entisöintiin ja oikean leijulaudan kehittämiseen uhrataan hulppeasti aikaa. Se ei hyväntuulista dokumenttia pahenna, sillä lopputulos on ihastuttava fanituksen ylistys.

Tähdet ★★★★

Jussi Huhtala

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut