Basket Case -ohjaaja: ”En voisi valita isoa tähteä elokuviini”

1.11.2010 11:32

Basket Case ja Brain Damage -kauhukomedioistaan tunnettu elokuvaohjaaja Frank Henenlotter (kuvassa vas.) vieraili Night Visions -elokuvafestivaalilla Helsingissä. Ohjaajan tuotannosta festivaalilla esitettiin neljä elokuvaa. Henenlotter itse suosii teoksistaan nimitystä eksploitaatioelokuva.

– Minulla ei ole mitään kauhua vastaan, mutta eksploitaatio sisältää isomman skaalan. Elokuvien ei tarvitse olla pelkästään kauhua, vaan niissä voi olla komediaa, alastomuutta ja paljon sellaisia asioita, jotka eivät ole pelkästään kauhuelokuvajuttuja. Ja eksploitaatioelokuvat ovat vaikuttaneet minuun paljon enemmän kuin kauhuelokuvat, Henenlotter valottaa mieltymystään.

Monet Henenlotterin elokuvissa näytelleet henkilöt ovat suurelta yleisöltä tuntemattomia nimiä ja yleensä vasta-alkajia elokuvaurallaan. Kun ohjaajalta kysyy, minkä ison tähden hän valitsisi elokuvaansa, ei hän osaa nimetä ketään.

– En tiedä kuka on iso tähti nykyisin. Katson harvoin moderneja elokuvia ja niissä, joita katson, ei ole isoja tähtiä. Eivätkä isot tähdet suostuisi sellaiseen elokuvaan, joita teen. Managerit haastaisivat minut oikeuteen, elokuva ei ikinä valmistuisi. Se olisi katastrofi, joten miksi edes miettiä moista, Henenlotter naurahtaa.

Alla oleva Henenlotterin videohaastattelu on toteutetty yhteistyössä SoffaTV:n kanssa.

Lisää luettavaa