Batmanin arkkivihollinen tekee paluun The Dark Knight Rises -leffassa

30.3.2012 20:00

Yön ritarin paluussa (The Dark Knight Rises) tullaan kuin tullaankin näkemään aiemmin kuolleeksi luultu Batman-pahis.

Tänään ensi-iltansa saavan Titaanien raivo -leffan virallisen tiedotteen esittelyteksteistä paljastui nimittäin, että leffassa Zeus-jumalaa esittävä Liam Neesonnähdään Titaanien raivon jälkeen seuraavaksi elokuvissa Battleship ja The Dark Knight Rises”.

Tämähän voi tarkoittaa vain yhtä asiaa, eli sitä, että Neeson palaa jo Batman Begins -leffassa esittämäänsä Ra’s Al Ghulin rooliin. Christopher Nolanin ohjaaman modernin Batman-trilogian avausosassa tosin annettiin ymmärtää, että Ra’s Al Ghul olisi kuollut leffan lopussa.

Batman-sarjakuvien mytologiassa League of Shadows -salamurharyhmän johtaja Ra’s Al Ghul oli kuitenkin teoriassa kuolematon, sillä Ghul pidensi ikäänsä käyttämällä ns. lasarus-altaita. Sen vuoksi Ghul oli ehtinyt sarjakuvissa jo peräti 600 vuoden ikään, ja hän oli Batmanin pitkäaikaisin arkkivihollinen.

Näin ollen sarjakuvamytologia toki loisi pohjustusta sille, että Ghul ei olisikaan kuollut Batman Beginsin lopussa.

Neesonin lausuma ”If you make yourself more than a man” -puhe Beginsistä kuultiin jo ensimmäisessä Yön ritarin paluun teaser-trailerissa, joten on myös mahdollista, että Neeson esiintyy uudessa leffassa ainoastaan flashback-kohtauksissa menneisyydestä.

Ra’s Al Ghulin tarinaa on kuitenkin ilmeisesti tarkoitus taustoittaa ja syventää, sillä Josh Pence (The Social Network) esiintyy leffassa nuoren Ghulin roolissa.

Tom Hardy (Inception, Keinoja kaihtamatta) näyttelee leffassa Banea, yhtä Batmanin vaarallisimmista vihollisista. Leffan juonen pohjalta on spekuloitu yleisesti, että Bane olisi League of Shadowsin jäsen tai jopa sen uusi johtaja.

Yön ritarin paluu saa Yhdysvalloissa ensi-iltansa 20. heinäkuuta.

Lähde: NME

Lisää luettavaa