BBC hukkasi rikostodisteita – pyytää anteeksi

Wikipedia (CC)

Murhatun tytön omaiset eivät ole tyytyväisiä.

Brittiläinen Karen Hadaway oli toinen kahdesta yhdeksänvuotiaasta tytöstä, jotka murhattiin Brightonissa vuonna 1986. Tapaus kiinnosti myös BBC:tä, joka tuotti Public Eye -nimistä rikosohjelmaa. Yhtiö pyysi Karenin vanhemmilta tytön viimeisen vaatekerran DNA-testattavaksi, mutta dokumentti ei koskaan valmistunut, eikä lapsen vaatteita palautettu hänen perheelleen.

Karenin omaiset ovat sydämistyneet siihen, miten tapausta on hoidettu. Vaikka Karenin murhaaja saatiin poliisin toimesta kiinni ja tuomittiin, BBC:n toiminta ei saa Hadawayn perheeltä kiitosta. Toimittaja, joka väitetysti pyysi Hadawayn perheeltä Karenin vaatteita, on sama, jota on syytetty myös prinsessa Dianan houkuttelemisesta kohupaljastuksiin vuonna 1995.

– Olen vuosien mittaan ollut niin vihainen tälle miehelle siitä, ettei hän ole ikinä pyytänyt minulta anteeksi […] – viimeinen asia, mikä minulla oli tyttärestäni, oli hänen vaatekertansa. On aika häpeällistä, etten saanut niitä takaisin, eikä niistä testattu [murhaajan] DNA:ta, Karenin äiti toteaa.

Lehtiväitteen mukaan BBC ei ollut edes yhteydessä henkilöihin, jotka olisivat ehkä tienneet, mihin kadonneet rikostodisteet ovat joutuneet. Yhtiön tutkintaosasto yritti kuitenkin tavoitella mm. toimittajaa, jonka on väitetty pyytäneen tytön vaatteita dokumenttia varten. BBC kommentoi asiaa näin:

– [Olemme] todella pahoillamme kärsimyksestä, jota tämä on aiheuttanut Hadawaylle ja pahoittelemme syvästi, ettemme ole pystyneet antamaan vastauksia sille, mitä on tapahtunut. Olemme järkyttyneitä siitä, että nämä vaatteet katosivat.

 

Lähteet: BBC, Daily Mail