Bill Clinton suosi valtavirtaelokuvia – Näitä leffoja katsottiin Valkoisessa talossa

Gizmodo sai hankittua listan elokuvista, jotka presidentti Bill Clinton katsoi Valkoisessa talossa kahden presidenttikautensa aikana. Listalla on yhteensä 171 elokuvaa, mutta lista vaikuttaa hiukan sensuroidulta.

Listalta puuttuu elokuvia muun muassa niin sanotun Lewinskyn skandaalin tapahtuma-ajalta. Katsoiko presidentti Clinton sitten leffoja Monican kanssa, sitä emme saa koskaan tietää.

Clinton on myös väittänyt katsoneensa klassikkolänkkäri Sheriffin (1952) 20-30 kertaa, mutta sitä ei näy listalla ollenkaan. Clintonin toista suosikkipätkää Casablancaa (1942) ei myöskään ole mailla halmeilla.

Mitä listalla sitten on? Lähinnä 90-luvun valtavirtaelokuvia ja blockbustereita kuten Forrest Gump, Valtion vihollinen, Jerry Maguire, Pelastakaa sotamies Ryan, Patriot, Apollo 13, Sinulle on postia, Mrs. Doubtfire ja Philadelphia. Mukaan mahtuu myös kulttiklassikkot The Big Lebowski ja Fight Club.

Clinton paljasti elokuvakriitikko Roger Ebertille pitäneensä Fight Clubista, mutta se on kuitenkin liian nihilistinen hänen makuunsa.

Listalta puuttuvien klassikkoleffojen mysteerin syyksi voisi kuvitella johtuvan kahdesta asiasta. Joko presidentti liioitteli omaa elokuvamakuaan haastatteluissa tai puute johtuu Valkoisen talon teatterista itsestään. Ehkä Clinton halusi isännöidä niin, että näytti hiukan tuoreempia elokuvia vierailleen, sillä myös aiemmat presidentit ovat näyttäneet ajankohtaisia elokuvia. Esimerkiksi Jimmy Carter näytti Star Wars episodi 4:n salaisessa tapaamisessa Egyptin presidentti Anwar Sadatin kanssa.

Clintonin leffalista ei vedä vertoja Carterille, joka katsoi neljän vuoden aikana noin 400 elokuvaa.

Katso koko lista Gizmodon sivuilta.

Kuva: Wikipedia

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät jutut