Birds of Prey -ohjaaja myöntää päätyneensä kompromisseihin, koska studio vaati muutoksia

Studiopamput eivät ole vieläkään ymmärtäneet antaa tarpeeksi siimaa talentilleen.

David Ayerin Suicide Squad on hyvä esimerkki siitä, miten ohjaajan visio muuttuu täysin sen jälkeen, kun studio päättää osallistua tuotantoon. Nyt on käynyt ilmi, että myös Birds of Preyn ohjannut Cathy Yan päätyi studion jyräämäksi.

– Oli todella haasteellista työskennellä Birds of Preyn parissa. Dead Pigs [Yanin edellinen elokuva] oli ainutlaatuinen teos, se oli täysin oma tekele. Birds of Preyn takia jouduin tekemään kompromisseja ja taistelemaan haluamieni asioiden takia, koska minulla oli niin iso budjetti käytössä ja minuun kohdistui kovaa painetta studion puolelta. Studio oli samalla isojen muutosten kourissa. Voitat osan taisteluista mutta lopulta häviät suurimman osan niistä. Se nyt vain toimii niin, Yan kertoo haastattelussa.

– En sano, ettenkö tekisi enää ison budjetin elokuvia. Olen kuitenkin käsikirjoittaja/ohjaaja. Opin tästä kaikesta sen, että jatkossa haluan pitää kontrollin omissa käsissäni.

Margot Robbien näyttelemä Harley Quinn on DCEU-fanien suosikki, mutta siitä huolimatta Birds of Prey tienasi vain 201 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Korona tietenkin tuli ja pilasi elokuvan laajemman levikin, mutta ehti se kuitenkin olla jo niin pitkään teattereissa, etteivät katsojatilastot olisivat siitä enää kasvaneet.

Elokuva oli taloudellinen floppi ja nyt on jopa huhuiltu Robbien roolin pienentämisestä DCEU:ssa. Samalla on huhuiltu, ettei Birds of Prey 2 ole päätymässä tuotantoon.

Lähde: Comicbook

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut