Bond-roolista eroon pääseminen muutti Daniel Craigia: “Hän ei vaikuttanut onnellisimmalta ihmiseltä”

Näyttelijätähti vaikuttaa nykyään rennommalta.

26.2.2023 11:00

Näyttelijä Daniel Craig tunnetaan parhaiten roolistaan James Bondina. Salaista agenttia britti esitti pidempään kuin kukaan edeltäjistään, yhteensä 16 vuotta.

Rooli vaatii näyttelijältään vuosien sitoutumisen ja äärimmäisen fyysisyyden lisäksi kykyä sietää mediamylläkkää, jonka tunnetun hahmon esittäminen tuo mukanaan.

Verrattuna Bondin raskaaseen tuotantoon vaikuttaa Craigin uusi rooli mestarietsivä Benoit Blancina Netflixin Veitset esiin -elokuvasarjassa peräti rennolta, viihtyisältä lomalta, ainakin jos kysyy kanssanäyttelijä Dave Bautistalta.

Bautista työskenteli Craigin kanssa vuoden 2015 Spectressä ja uudelleen viime jouluna julkaistussa elokuvassa Glass Onion: Veitset esiin -mysteeri, jonka on ohjannut Rian Johnson.

”Hänet pantiin todella koville Bondissa”, Bautista kertoo Craigista. ”Hänestä näki, että häneen kohdistui suuria paineita. Bondissa hän ei vaikuttanut onnellisimmalta ihmiseltä, mutta Glass Onionissa hän oli täysin muuttunut.”

Bautista vielä tarkentaa Craigin muutosta.

“[Glass Onionin kuvauksissa] Hän oli vain niin hauska, aina hymyilevä ja iloinen, ja paljon enemmän vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Spectre-elokuvassa ei ollut paljoa kanssakäymistä näyttelijäkaartin kesken. Mutta Glass Onioissa asia oli täysin päinvastainen. Olimme aina yhdessä. Sain tutustua häneen paremmin ihmisenä ja nähdä hänen tekevän omia juttujaan…”

Glass Onion: Veitset esiin -mysteeri on nähtävillä Netflixistä. Alla elokuvan traileri.

Lähde: Entertainment Weekly

Lisää luettavaa