Bond-tyttönäkin nähty Gemma Arterton täytti 37 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Monipuolinen tähti tuottaa, näyttelee ja ajaa naisten asiaa.

2.2.2023 05:30

Brittiläinen näyttelijä Gemma Arterton täyttää tänään 37 vuotta. Hän on tunnettu muun muassa elokuvista Prince of Persia: The Sands of Time (2010), The King’s Man (2012), The Girl with All the Gifts (2016) ja Titaanien taistelu (2010).

Näyttelijäksi hän päätyi, kun hän lähti 16-vuotiaana näyttelijäopintoihin Miskin Theatreen. Myöhemmin hän opiskeli Royal Academy of Dramatic Artissa ja valmistui vuonna 2008.

Arterton teki elokuvadebyyttinsä komediassa St Trinian’s (2007), ja hänet nähtiin pian sen jälkeen Bond-tyttönä elokuvassa Quantum of Solace (2008). Hänen roolinsa oli Strawberry Fields, joka toi hänelle parhaan tulokkaan Empire-palkinnon. 2011 hän oli ehdokkaana BAFTA-palkinnon saajaksi nouseva tähti -kategoriassa.

Mainittakoon erikseen, että hän teki hienon roolin brittiläisessä trillerissä The Disappearance Of Alice Creed (2009), jossa hän pääsi esittelemään näyttelijälahjojaan monipuolisesti. Rooli oli myös rankka, joka sisälsi alastomuutta, väkivaltaa ja muun muassa kohtauksen, jossa Arterton oli sidottuna sänkyyn pallo suussaan. Hän vaati olla ottojen välilläkin sidottuna pysyäkseen näyttelemänsä hahmon tunnelmissa.

Artertonia näkee valkokankaiden lisäksi myös teatterissa, ja hänen kohokohtiaan lavojen puolella ovat Malfin herttuatar (2014), Made in Dagenham (2014), Nell Gwynn (2016) ja Saint Joan (2017). Arterton oli ehdolla Olivier Awards -palkinnon saajaksi sekä Nell Gwynnistä että Made in Dagenhamista – jälkimmäisestä hän sai Evening Standard Theatre Award -palkinnon.

Vuodesta 2016 lähtien Arterton on johtanut omaa tuotantoyhtiötään, Rebel Park Productionsia, joka keskittyy naisjohtoisen sisällön tuottamiseen kameran edessä ja takana. Hän on tuottanut tähän mennessä neljä pitkää elokuvaa ja kaksi lyhytelokuvaa.

Arterton tunnetaan myös Time’s Up- ja MeToo -liikkeiden kannattajana. Artertonilla oli keskeinen rooli näyttelijöiden suostuttelussa pukeutumaan mustaan vuoden 2018 BAFTA-tapahtumissa Time’s Upin tukemiseksi.

Näyttelijä on tällä hetkellä raskaana, ja odottaa ensimmäistä lastaan. Häneltä on silti tulossa useampi uusi elokuva. Alla potretteja Artertonista.

Lue myös: Oletko jo unohtanut Rooman sheriffi -sarjan kauniin punapään Lauren Hollyn, 59 – tältä hän näyttää nykyään (kuvat) – Episodi.fi

AOP

AOP

AOP

Lähde: Wikipedia

Lisää luettavaa