Näyttelijä-laulaja Zooey Deschanel täytti 43 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Suomessakin katsottiin sarjaa Kolme miestä ja tyttö.

17.1.2023 05:30

Zooey Deschanel täyttää tänään 43 vuotta. Hänet tunnetaan yhdysvaltalaisena näyttelijänä, mallina ja laulaja-lauluntekijänä.

Los Angelesissa syntynyt Deschanel on kuvaaja ja ohjaaja Caleb Deschanelin ja näyttelijä Mary Jo Deschanelin tytär. Deschanel asui lapsuudessaan Los Angelesissa, mutta suuri osa ajasta kului matkoilla hänen isänsä mukana, kun hän kuvasi elokuvia. Deschanel ei pitänyt kaikesta matkustamisesta.

Santa Monicassa sijaitsevassa yksityiskoulussa hän ystävystyi tulevien näyttelijöiden Jake Gyllenhaalin ja Kate Hudsonin kanssa. Deschanelkin tähtäsi laulamisen lisäksi myös näyttelijäksi, ja hän lopettikin myöhemmät yliopisto-opintonsa yhdeksän kuukauden jälkeen keskittyäkseen näyttelijänuraan.

Hänen debyyttiroolinsa oli Lawrence Kasdanin ohjaamassa elokuvassa Mumford (1999), jonka jälkeen hän sai sivuroolin kiitellyssä elokuvassa Melkein julkkis (2000). Hän oli mukana myös draamakomedioissa Kiltti tyttö (2002) ja The New Guy (2002) sekä fantasiakomediassa Elf (2003).

Vuonna 2003 hän puolestaan sai kiitosta roolistaan elokuvassa All the Real Girls (2003), joka oli arthouse-menestys. Hän oli mukana myös M. Night Shyamalanin vuoden 2008 flopissa The Happening (2008).

Vuosina 2011–2018 hän näytteli Jessica Daytä sitcomissa Kolme miestä ja tyttö, josta hän sai Emmy-ehdokkuuden ja kolme Golden Globe -ehdokkuutta.

Tähdellä on seuraavaksi rooli lastenkirjaan perustuvassa elokuvassa Harold and the Purple Crayon. Muita elokuvaprojekteja hänellä ei ole tällä hetkellä listattuna IMDb:ssä.

Deschanel on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan kuvia.

Lähde: The Movie DB

Lisää luettavaa